Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

'Fietsers tellen mee!', de nieuwe telcampagne van Pro Velo11 September 2012 - 14u35 | Home

'Fietsers tellen mee!', de nieuwe telcampagne van Pro Velo
'Fietsers tellen mee!', de nieuwe telcampagne van Pro Velo

In navolging van de oproep van Natuurpunt om vogels te tellen in uw tuin roept Pro Velo Brusselaars op om het aantal auto's en fietsers te tellen in hun straat. 'Fietsers tellen mee!' is een gloednieuwe campagne tijdens de Week van Vervoering van 17 tot 21 september.

Via de media krijgen Brusselaars geregeld te horen over het aandeel van verschillende vervoersmiddelen, kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen, een te grote autodruk in de hoofdstad enzoverder. Maar hoe staan we er nu eigenlijk voor? Wat is de verhouding tussen het aantal fietsen ten opzichte van het aantal auto's die passeren voor ons deur?

Pro Velo biedt middels deze nieuwe campagne de kans aan inwoners van de 19 Brusselse gemeentes om zich iets aan te trekken van de mobiliteit in hun wijk. Door zelf te gaan tellen is het makkelijk om ook zelf conclusies te trekken.

Hoe deelnemen? Heel eenvoudig. Elke gemotiveerde Brusselaar engageert zich om tussen maandag 17 en vrijdag 21 september tijdens het spitsuur gedurende minimum 20 minuten auto's EN fietsers te tellen die in hun straat passeren. Pro Velo zal daarna de gegevens centraliseren, analyseren en breed bekend maken want... 'Fietsers tellen mee!'

We streven naar een representatieve steekproef van de 19 gemeentes en daarom zullen mobiele teleenheden van 'Fietsers tellen mee!' rondfietsen op het hele territorium van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit zullen we doen op Autoloze Zondag waarbij we de actie ook breder bekend zullen maken. Hoe meer enthousiaste respondenten, des te nauwkeuriger en betrouwbaarder het resultaat. Daarom rekenen we op een massale belangstelling!

Kom kijken naar onze mobiele teleenheid in actie op

  • maandag 17 september om 16u20 op het kruispunt van de Wetstraat en de Koningsstraat;
  • woensdag 19 september om 8u40 op het Ferdinand Cocqplein.

Alle praktisch informatie staat op www.fietserstellenmee.be. De campagne 'Fietsers tellen mee!' wordt georganiseerd in het kader van de Week van Vervoering.

Bookmark and Share