Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Londerzeel

Foto: Jerry De Brie
Foto: Jerry De Brie

Fietspunt Londerzeel is ontstaan in 2008 dankzij een samenwerkingsverband in functie van het 'Pendelproject Londerzeel'. Daarin werkt Groep Intro samen met de Industriegroep Londerzeel, de Kamer van Koophandel (VOKA), de gemeente Londerzeel, LeVeLo, RESOC, ACV en Haviland.

Het fietspunt in Londerzeel is een begeleid tewerkstellingsproject van Groep Intro Vlaams-Brabant. De belangrijkste insteek is werknemers in de industriezone en inwoners gebruik te laten maken van de fiets in hun woon-werkverkeer.

 

Ligging & contact

Het fietspunt bevindt zich in het treinstation van Londerzeel.

Klein Holland 2
1840 Londerzeel
T: 052 31 66 01
G: 0473 52 21 24
F: /
Contactpersoon: Pieter Brabant
E: pieter.brabant@groepintro.be 
W: www.groepintro.be

 

Openingstijden

Het fietspunt is van maandag tot vrijdag geopend van 7u tot 19u.

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De medewerkers van het fietspunt verzorgen toezicht van 7u tot 19u op werkdagen. Ze zetten de pendelaars aan om de fietsenstallingen goed te gebruiken door verkeerd gestalde fietsen recht te zetten en laten weesfietsen en wrakken weghalen. Daarnaast onderhouden ze de stationsomgeving en zijn ze aanspreekbaar voor alle vragen i.v.m. fietsgebruik.

 

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  In het fietspunt Londerzeel worden ook fietsen verhuurd.
 • Verkoop van tweedehandsfietsen

  In het fietspunt worden kwaliteitsvolle tweedehandsfietsen verkocht.