Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

Week van de Mobiliteit 2012 - Op stap zonder auto: een hele verademing08 September 2012 - 19u24 | Home - Fietspunten

Week van de Mobiliteit 2012
Week van de Mobiliteit 2012

Van 16 tot en met 22 september is heel Europa in de ban van duurzame mobiliteit. Ook in Vlaanderen wordt er volop campagne gevoerd tijdens de Week van de Mobiliteit. Meer dan 800 initiatieven sporen ons aan om de auto aan de kant te laten. Om een dagje thuis te werken of met collega's te carpoolen op Car Free Day bijvoorbeeld. Om samen met je kinderen naar school te fietsen tijdens Strapdag. Alles te ontdekken over autodelen op het tweede Autodeelsalon. Of om al wandelend te genieten van autoloze straten en pleinen tijdens Autovrije Zondag. Dan pas zie je dat autoluwe straten een buurt veel aangenamer maken.

Verdient jouw buurt nog een plekje groen? Hebben fietsers en voetgangers er nood aan meer ruimte? Doe dan mee met ‘8m²', een actie waarbij een parkeerplaats wordt omgetoverd tot een plekje op mensenmaat.

Laat je vervoeren aan een zacht prijsje

Om nog meer mensen te overtuigen de auto aan de kant te laten, pakken De Lijn en de NMBS uit met tickets aan gunstprijzen. Mobility Deal is de naam van het voordelige NMBS-biljet. Een heel week lang betaal je dan maximaal 9,90 euro voor een heen- en terugreis op dezelfde dag. Je kiest zelf je vertrek- en eindbestemming. Op 16 september, tijdens de Autovrije Zondag, geeft De Lijn opnieuw een dagpas aan halve prijs uit. Voor 2,50 euro kan je de hele dag gebruik maken van alle bussen en trams van De Lijn.

Alle informatie over de campagne is te vinden op www.weekvandemobiliteit.be.

Ook onze fietspunten doen mee, informeer bij uw lokaal fietspunt voor meer info of neem een kijkje op hun website!

 

Bookmark and Share