Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Welkom!

Goed studeren lukt alleen maar als je af en toe eens de benen kan strekken. De fiets is dan ook hét studententransportmiddel bij uitstek om het nuttige aan het aangename te koppelen. Je peddelt immers in een mum van tijd van je kot naar het auditorium, dan naar de bibliotheek en om af te sluiten uiteraard nog even naar je stamkroeg. Met de tweewieler baan je je snel, veilig en goedkoop een weg door het drukke stadsverkeer. Ook het milieu en je gezondheid zullen je dankbaar zijn!

Je kan je eigen fiets van thuis meebrengen naar je studentenstad, maar dat hoeft niet zozeer. Dertien studentensteden in Vlaanderen en Brussel bieden samen een netwerk aan van meer dan 12.000 goed onderhouden en volledig reglementaire huurfietsen voor studenten. Voor een prikje word jij gedurende een acadeamiejaar de trotse bezitter van zo'n exemplaar. Bovendien is er meestal een onderhoudscontract inbegrepen in de prijs. Lekke band? Voorlicht stuk? Makkelijk zat! Breng je fiets binnen bij de herstelplaats en je stalen ros is binnen de kortste keren weer in topvorm.

Om het volledige aanbod van studentenfietsen zichtbaar te maken, heeft Fiets&Werk deze website in het leven geroepen. Op deze webstek vind je alle informatie over het huren van een studentenfiets. De site wil daarbij vooral een centraal vertrekpunt zijn van waar uit ieder zijn weg vindt naar de verschillende verhuurpunten in het studentenfietsnetwerk in Vlaanderen en Brussel.

De actuele informatie per verhuurpunt krijg je door in het rechtermenu op de betreffende stad te klikken. De ligging van de punten is aangeduid op een plannetje in de rubriek Waar?. Daar vind je ook alle contactgegevens van de verschillende verhuurplaatsen.

Indien je na het bekijken van deze website nog vragen hebt over het netwerk rond studentenfietsenverhuur, dan kan je ons steeds contacteren via de gegevens bij Contact.

Laatste berichten

De bedrijfsfiets: bemind, maar nog niet erg gekend20 August 2014 - 11u38 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

Fiets&Werk, de koepel van 17 sociale fietsondernemingen in Vlaanderen en Brussel organiseerde in het voorjaar van 2014 een bevraging waar 400 bedrijven aan deelnamen. Opvallend resultaat is dat de respondenten de bedrijfsfiets wel genegen zijn, maar dat de kennis over de verschillende aspecten ervan beperkt is.

Bedrijfsfietsen zijn fietsen die een bedrijf voor haar werknemers voorziet voor verplaatsingen van thuis...

Lees meer »

Maatschappelijke baten fiets vele malen hoger dan kosten18 August 2014 - 10u26 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Toeristenfietsen - Bedrijfsfietsen

De maatschappelijke baten van de fiets zijn 4 tot 11 keer groter dan de kosten. Dat is de conclusie van een onderzoek in Wallonië uitgevoerd door het studiebureau Transport&Mobility (T&M) Leuven.

Zich verplaatsen met de fiets levert hoge maatschappelijke baten op. Het is goed voor de gezondheid, goedkoop, zorgt voor meer leefbaarheid in steden, minder vervuiling, beter gebruik van de...

Lees meer »

Op 18 september 2014 doet FietsenWerk mee aan CAR FREE DAY! U ook?24 June 2014 - 12u35 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

Car Free Day is een duurzame pendeldag voor werknemers en werkgevers. Die dag moedigt Taxistop iedereen aan om te kiezen voor duurzaam woon-werkverkeer. We willen alle werknemers uit de wagen halen en hen overtuigen om per fiets, bus of trein naar het werk te nemen. Ook carpoolen en een dagje thuiswerken behoren tot de mogelijkheden.

Alle bedrijven, organisaties en gemeentebesturen...

Lees meer »

Fietsers willen comfortabel wegdek en minder auto’s op hun routes25 April 2014 - 18u10 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

Fietsers storen zich het meest aan druk verkeer en een slechte ondergrond. Dat blijkt uit een bevraging aan meer dan 4.000 fietsers. De Fietsersbond koppelde deze bekommernissen aan haar doorlichting van 14 fietsroutes in heel Vlaanderen. Daarbij komt het Westvlaamse Guldensporenpad naar voor als meest inspirerende voorbeeld. "Goede fietsroutes aanleggen kan dus, als je slim investeert. Alles begint bij objectieve...

Lees meer »

Wat verdient een fietshersteller?25 April 2014 - 14u06 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

Het duurde uiteraard niet lang vooraleer de link naar een artikel in Jobat vanuit verschillende afzenders in onze mailbox belandde. In dit artikel wordt Emad Tyar Abush geïnterviewd, een tevreden werknemer die voor Velo in het fietspunt van Leuven werkt.Dit is zijn verhaal.

Link naar Jobat.

 

Lees meer »