La roue, ça tourne!

»

Point vélo Hal

Emplacement & contact

Le nouveau point vélo se trouve à proximité immédiate de la gare, des accès aux quais, du parking et

Het nieuwe fietspunt ligt in de onmiddellijke nabijheid van het station, de toegangen naar de perrons, de parking en het busstation, langs het fietspad in de Vandenpeereboomstraat.

Vandenpeereboomstraat 2
1500 Halle
T: 02 360 25 55
F: 02 361 44 95
E: fietshal@groepintro.be
W: www.groepintro.be

 

Openingstijden

Het fietspunt is van maandag tot vrijdag geopend van 6u tot 20u.

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De FietsHal wil een kwaliteitsdienstverlening aanbieden voor fietsers die hun tweewieler willen parkeren in een nette, overdekte fietsenstalling met toezicht. De toezichters zijn aanwezig tijdens de openingsuren van het fietspunt en zijn tegelijkertijd ook een aanspreekpunt voor alles wat met het fietsgebeuren te maken heeft.

  De FietsHal zorgt ook voor de bewaring van de Colruyt-bedrijfsfietsen die vanaf 15 juni 2009 in een speciaal gereserveerde en afgebakende zone van de nieuwe fietsenstalling onderdak vinden.

 

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  Het fietspunt Halle biedt pendelaars een fietsverhuurdienst aan.

 

 • Bike & Mail

  Organisaties, bedrijven en verenigingen kunnen via het fietspunt Halle een beroep doen op de service Bike & Mail (verdeling van folders en brochures per fiets).