Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Aalst

Het fietspunt van Aalst is een project van de kringwinkel Teleshop samen met de Stad Aalst. Mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt (langdurig werklozen, laaggeschoolden) worden er tewerkgesteld onder toezicht van professionele begeleiders.

Op 1 juli 2009 startte de Fietserij met de uitbating van het fietspunt aan het station van Aalst. 

 

Ligging & contact

Fietspunt Aalst
Majoor Claeserstraat (in de overdekte fietsenstalling)
9300 Aalst
T: 0490/44 65 52
E: info@fietserij.be
W:  www.fietserij.be

De Fietserij ligt op 500 meter van het station van Aalst.

Openingstijden

Het fietspunt is van maandag tot vrijdag geopend van 7u tot 19u. 

Dienstverlening

  • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

    Het fietspunt wil een kwaliteitsdienstverlening aanbieden voor fietsers die hun tweewieler willen parkeren in een nette, overdekte fietsenstalling met toezicht. De toezichters zijn aanwezig tijdens de openingsuren van het fietspunt en zijn tegelijkertijd ook een aanspreekpunt voor alles wat met het fietsgebeuren te maken heeft.

  • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

    Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. In het fietspunt kan je dan ook terecht voor een fietsherstel volgens het thuiskomprincipe.

 

  • Fietsverhuur

    In het fietspunt kan je terecht voor het huren van fietsen, vanaf een halve dag tot een volledige maand. Meer info op www.fietserij.be. Ook in Aalst kan je terecht voor het huren van een blue bike. Via de sleutelautomaat kan je 24/24u en 7/7dagen terecht voor het huren van een blue bike. Tijdens de openingsuren van het fietspunt kan je ook altijd bij een medewerker terecht voor het huren van een Blue-bike.