Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Aarschot

In Aarschot bestond er al een fietsendienst aan het station nog voor er van fietspunten sprake was. Vzw Velo (bekend van haar werking in Leuven) is er immers sinds 2006 actief. In 2009 volgde dan de erkenning tot volwaardig fietspunt.

In het fietspunt van Aarschot krijgen de medewerkers een opleiding in fietstechniek. Specifiek is dat er ook een brugproject voor jongeren uit het deeltijds onderwijs georganiseerd wordt.

 

Ligging & contact

Het fietspunt is gelegen aan het treinstation van Aarschot.


Statieplein 18A
3200 Aarschot
T: 016 48 23 79
F: /
E: aarschot@fietspunten.be
W: www.velo.be

 

Openingstijden

Het fietspunt is elke werkdag geopend van 7u tot 19u en op zaterdag van 8u30 tot 12u. Fietsverhuur in het weekend is mogelijk na afspraak.

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  Het fietspunt baat een fietsenstalling met toegangscontrole uit. Prijzen vindt u op de website van Velo. De fietspuntmedewerkers houden ook toezicht op alle andere fietsenstallingen in de stationsomgeving en staan steeds klaar om uw vragen rond het lokale fietsgebeuren te beantwoorden.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  Velo verhuurt diverse fietsen in het fietspunt Aarschot: nieuwe fietsen, tweedehandsfietsen, vouwfietsen en mountainbikes. Huurprijzen vindt u eveneens op de website van Velo.
 • Gratis vervangfiets bij diefstal

  Elke inwoner van Aarschot kan, indien zijn fiets gestolen is en hij een aangifte kan voorleggen, een gratis vervangfiets krijgen in het fietspunt. Die vervangfiets is een tweedehandsfiets die in goede staat is en volledig in orde conform het verkeersreglement. De duur van een vervangcontract bedraagt maximaal één maand. Meer info krijgt u in het fietspunt.