Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Antwerpen-Berchem

Fietspunt Antwerpen-Berchem

Fietspunt Antwerpen-Berchem-Fietsbeheer van Levanto is een initiatief van de stad Antwerpen, ontwikkeld en uitgevoerd door Levanto. De organisatie verhuurt kwaliteitsvolle fietsen aan studenten, bedrijven, pendelaars en toeristen.

Fietsbeheer van Levanto heeft een eigen werkatelier waar de fietsen worden gemonteerd, hersteld en onderhouden. Het atelier maakt deel uit van een sociaal-economieproject waar langdurig werklozen kunnen doorgroeien naar het normaal economisch circuit. De werknemers krijgen een opleiding en worden intensief begeleid door een vaste coach-instructeur. Ze zorgen voor de montage van nieuwe fietsen, het periodieke onderhoud en herstellingen.

Dit fietspunt beschikt over een fietshersteldienst: je vindt die op de allerlaagste verdieping (-1) van het nieuwe fietsparkeergebouw aan kruispunt Singel Posthoflei. Van 7.00 uur tot 15.00 uur kan je er terecht voor kleine herstellingen. De fietshersteldienst is niet open tijdens de weekends en op feestdagen. Telefonisch bereikbaar op 03 203 06 73.

Ligging & contact

Het fietspunt Antwerpen-Berchem ligt aan de Posthoflei (uitgang station kant perron 9 en 10) bereikbaar via trappen of fietsstalling naar -1.

Posthoflei
2600 Berchem
T: 03 281 16 58
E: fiets@levanto.be
W: https://www.levanto.be/fietsverhuur

(postadres = Burgemeester E. Ryckaertsplein 1, 2600 Berchem)

Dienstverlening

• Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen
Het fietspunt Antwerpen-Berchem is verantwoordelijk voor het toezicht op en het onderhoud van de fietsenstallingen van de NMBS. Elke werkdag is er permanentie van 7u tot 19u.

• Aangifte van fietsdiefstal. Is uw fiets gestolen? Spreek een medewerker van het fietspunt aan, zij helpen u bij uw aangifte via police-on-web.be zodat de camerabeelden kunnen opgevraagd worden.

• Fietsherstel - eenvoudige herstellingen

• Fietsenstalling met eigen toegangssysteem, alle info hier te vinden.

• Fietsverhuur

Fietsbeheer van Levanto verhuurt kwaliteitsvolle stadsfietsen. In het fietspunt Antwerpen-Berchem worden enkel fietsen verhuurd aan bedrijven en dat na afspraak. Toeristen en studenten worden verder geholpen in het fietspunt Antwerpen-Centraal. Meer informatie vindt u op de website van Levanto.

Aan station Berchem vindt u ook Blue-bikes.