Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Antwerpen-Berchem

Foto: Fietshaven
Foto: Fietshaven

Fietshaven is een initiatief van de stad Antwerpen, ontwikkeld en uitgevoerd door Levanto. De organisatie verhuurt kwaliteitsvolle fietsen aan studenten, bedrijven, pendelaars en toeristen.

Fietshaven heeft een eigen werkatelier waar de fietsen worden gemonteerd, hersteld en onderhouden. Het atelier maakt deel uit van een sociaal-economieproject waar langdurig werklozen kunnen doorgroeien naar het normaal economisch circuit. De werknemers krijgen een opleiding en worden intensief begeleid door een vaste coach-instructeur. Ze zorgen voor de montage van nieuwe fietsen, het periodieke onderhoud en herstellingen.

Na de infrastructurele aanpassingen aan de ondergrondse fietsenstalling heeft Fietshaven op 1 juli 2008 het fietspunt Antwerpen-Berchem in gebruik genomen. Het fietspunt richt zich hier niet alleen tot de gebruikers van het station, maar ook tot de bedrijven in de directe omgeving.

Sinds 6 juli 2015 is er een fietshersteldienst: je vindt die op de allerlaagste verdieping (-1) van het nieuwe fietsparkeergebouw aan kruispunt Singel Posthoflei. Van 7 uur 's morgens tot 15 uur 's middags is er een fietshersteller daar. Omdat hij nog andere taken heeft, kan het wel zijn dat je even dient te telefoneren naar het nummer 03 203 06 73 wanneer je daar bent. De fietshersteldienst is niet open tijdens de weekends en op feestdagen.


Ligging & contact

Het fietspunt Antwerpen-Berchem ligt aan de Posthoflei (uitgang station kant perron 9 en 10) bereikbaar via trappen of fietsstalling naar -1.

 

Posthoflei
2600 Berchem
T: 03 281 16 58
E: fietshaven@levanto.be
W: www.fietshaven.be

(postadres = Burgemeester E. Ryckaertsplein 1, 2600 Berchem)

 

Dienstverlening

 

  • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen
    Het fietspunt Antwerpen-Berchem is verantwoordelijk voor het toezicht op en het onderhoud van de fietsenstallingen van de NMBS. Elke werkdag is er permanentie van 7u tot 19u.


  • Aangifte van fietsdiefstal. Is uw fiets gestolen? Spreek een medewerker van het fietspunt aan, zij helpen u bij uw aangifte via police-on-web.be zodat de camerabeelden kunnen opgevraagd worden.

  • Fietsherstel - eenvoudige herstellingen


  • Fietsverhuur

    Fietshaven verhuurt kwaliteitsvolle stadsfietsen. In het fietspunt Antwerpen-Berchem worden enkel fietsen verhuurd aan bedrijven en dat na afspraak. Toeristen en studenten worden verdergeholpen in het fietspunt Antwerpen-Centraal. Meer informatie vindt u op de website van Fietshaven.

    Aan station Berchem vindt u ook Blue-bikes.