Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Antwerpen-centraal

FP Antwerpen Centraal
FP Antwerpen Centraal

Fietspunt Antwerpen-centraal

Fietspunt Antwerpen-centraal-Fietsbeheer van Groep Intro is een initiatief van de stad Antwerpen, ontwikkeld en uitgevoerd door Groep Intro. De organisatie verhuurt kwaliteitsvolle fietsen aan studenten, bedrijven, pendelaars en toeristen.

Fietsbeheer van Groep Intro heeft een eigen werkatelier waar de fietsen worden gemonteerd, hersteld en onderhouden. Het atelier maakt deel uit van een sociaal-economieproject waar jonge langdurig werklozen kunnen doorgroeien naar het normaal economisch circuit. De medewerkers krijgen een opleiding en worden intensief begeleid door een vaste coach-instructeur. Ze zorgen voor de montage van nieuwe fietsen, het periodieke onderhoud en herstellingen.

Je kan er terecht voor fietsverhuur en kleine herstellingen. Tussen 7.00 u en 19.15 u wordt er ook toezicht gehouden op de fietsenstallingen.


Ligging & contact

Het fietspunt Antwerpen-Centraal vind je aan de metro- en fietstoegang van het Centraal Station, onder het Astridplein.
Koningin Astridplein 27
2018 Antwerpen   

  •                                             
T: 03 203 06 73
E: fietspunt.antwerpen-centraal@groepintro.be
W: https://www.groepintro.be/nl/maatwerk/fiets-en-mobiliteit/fietsverhuur/#fietspuntantwerpencentrumcentraalstation

 

Openingstijden

Het fietspunt is elke werkdag geopend van 7u tot 19u15.

Op zaterdag en zondag van 9u tot 17u

Betalen voor herstellingen of fietsverhuur kan enkel met bancontact.

Dienstverlening

• Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

Het fietspunt Antwerpen is verantwoordelijk voor het toezicht op en het onderhoud van de fietsenstallingen van de NMBS-Holding onder het Astridplein en aan de nieuwe stationstoegang Kievit.

• Aangifte van fietsdiefstal. Is je fiets gestolen? Kom zeker langs in het fietspunt, wij helpen je bij jouw aangifte via police-on-web.be zodat de camerabeelden kunnen opgevraagd worden.

• Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

Het fietspunt werkt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

De hersteldienst is een service om pendelaars voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

• Fietsverhuur

Studenten, toeristen en bedrijven kunnen in het fietspunt terecht voor het huren van kwaliteitsvolle, knalgele stadsfietsen. De tarieven en formules verschillen naargelang de doelgroep. Meer informatie vind je op de website van Levanto (hyperlink: www.levanto.be/fietsverhuur).
Er worden ook Blue-bike abonnementen verkocht en we verhuren fietsen aan groepen (toeristen, families,...).