Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Asse

Het fietspunt in Asse is operationeel sinds november 2009 en is een begeleid tewerkstellingsproject van vzw Groep Intro Vlaams-Brabant, dat ook de fietspunten in Halle, Londerzeel, Liedekerke en Vilvoorde uitbaat.

Het fietspunt biedt pendelaars fietsdiensten aan en geeft ondernemingen uit Asse de kans om in te zetten op een verbeterde mobiliteit voor hun werknemers door het inzetten van bedrijfsfietsen.

 

Ligging & contact

Het fietspunt bevindt zich in het treinstation van Asse.

Stationsstraat 89
1730 Asse
T: 02 460 72 33
G: 0472 90 15 76
F: 02 361 44 95

Contactpersoon: Steven Persijn

E: fietspunt.asse@groepintro.be

W: www.groepintro.be

 

Openingstijden

Het Fietspunt is ma-di-do- en vrijdag geopend van 7u tot 10u en van 16u tot 19u.

Op woensdag is het Fietspunt geopend van 7u tot 13u en van 16u tot 19u.

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  Op werkdagen tussen 7u en 19u controleren de fietspuntmedewerkers de fietsen die in en rond het station gestald zijn. Het fietspunt biedt tegen betaling ook fietsbewaking aan in een afgesloten ruimte naast de onbewaakte stallingen. Ook bedrijfsfietsen kunnen bewaakt worden.

 

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  Het fietspunt verhuurt dames- en herenfietsen aan scholen, bedrijven, verenigingen en particulieren. De fietsen zijn te huur voor een halve dag, een dag of een heel weekend. Bij de inzet van bedrijfsfietsen voor langere termijn kan ook een onderhoudscontract afgesloten worden.

 

 • Gratis vervangfiets bij diefstal

  Slachtoffers van fietsdiefstal kunnen een vervangfiets krijgen in het fietspunt. Meer info krijgt u in het fietspunt.

 

 • Verkoop van tweedehandsfietsen

  In het fietspunt worden kwaliteitsvolle tweedehandsfietsen verkocht.

 • Bike & Mail

  Organisaties, bedrijven en verenigingen kunnen via het fietspunt Asse een beroep doen op de service Bike & Mail (verdeling van folders en brochures per fiets).