Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Beernem

Ligging & contact

Stationsplein 3
8750 Beernem
T: 050 84 27 30
F: 050 78 10 29
E: fietspunt Beernem
W: www.ocmwbeernem.be

 

Openingstijden

Het fietspunt is elke werkdag geopend van 7u tot 12u en van 13u tot 18u. In het weekend is het fietspunt gesloten.

Het fietspunt is gesloten van maandag 26 december 2011 tot en met vrijdag 6 januari 2012.

 

Dienstverlening

  • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen
    Dagelijks gaan de fietspuntmedewerkers verschillende malen op pad om volgende taken uit te voeren in de fietsstallingen: zwerfvuil verwijderen + affiches aan de fietsstallingen verwijderen, fietsen recht zetten, fietsen tellen, controle van fietsen, opsporen ongesloten fietsen, weesfietsen opzoeken

  • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe
    Herstel van fietsen aan het station. Het gaat hier om kleine herstellingen bvb. lekke band, kettingproblemen, defecte verlichting = coming home principe.
  • Fietswash
  • Fietsgraveren
    De Politiezone Het Houtsche is sinds 2009 in het bezit van een fietsgraveertoestel. De fietspuntmedewerkers hebben een opleiding gekregen van de politie om te kunnen werken met dit toestel. Vanaf oktober 2010 is het graveertoestel de derde en vierde week van de maand in het fietspunt aanwezig.