Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

Sociale ondernemingen starten met een nieuwe initiatief: Bike&Co, een coöperatieve vennootschap voor bedrijfsfietsen07 September 2015 - 12u50 | Home - Bedrijfsfietsen

Dat fietsen steeds beter in de markt liggen zal niemand ontgaan zijn. Als antwoord op de stijgende verkeersdrukte, files en parkeernoden overwegen ook meer en meer bedrijven de fiets als duurzame oplossing in het zakelijke en woon-werkverkeer. Bike&Co is een nieuwe coöperatieve vennootschap die aan bedrijven diensten verleent op het vlak van fietsmobiliteit. Fiets&Werk staat mee aan de wieg van de oprichting van Bike&Co.

Het samenwerkingsverband bestaat uit veertien vennoten, allen sociale fietsondernemingen. Zij stellen hun expertise op het vlak van onderhoud en herstel van bedrijfsfietsen ter beschikking en vormen zo een gebied dekkend kwaliteitsnetwerk in Vlaanderen en Brussel. Bike&Co zorgt voor eenvormigheid op het vlak van fietsen, dienstverlening en administratie. Ilse Fannes, directeur van Bike&Co: "Bike &Co richt zich op bedrijven met meerdere vestigingen in Vlaanderen en Brussel. Voortaan kunnen zij terecht bij één organisatie die dezelfde dienstverlening garandeert op al deze vestigingen. Bedrijven hoeven dus geen verschillende contracten meer af te sluiten met elke van onze vennoten. Voor de aanvullende dienstverlening zoals een pechdienst en verzekeringen werken we samen met partners uit de reguliere economie."

De coöperatie is opgericht met sociaal oogmerk. "We willen een kwaliteitsvolle service voor bedrijven koppelen aan het creëren van tewerkstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.", stelt voorzitter en vennoot Jos Vandikkelen. "Maatschappelijk en mensgericht ondernemen zijn bij ons geen loze woorden. Sociale economiebedrijven die een aanbod creëren waarmee we ook nog eens duurzame mobiliteit promoten - het is niet meer dan logisch."

Nu reeds zijn er al heel wat bedrijven en organisaties die een beroep doen op de sociale fietsondernemingen voor de aanschaf en het onderhoud van bedrijfsfietsen. Eandis, Colruyt, KU Leuven, Nike, Umicore en Familiehulp zijn enkele grote namen. Met dit unieke initiatief, waarvan koepelorganisatie Fiets&Werk mee aan de wieg stond, willen de vennoten hun expertise verder verzilveren in de concurrentiële wereld van bedrijfsfietsen.

Informatie bij Bike&Co CVBA-SO, Ilse Fannes, 0488 952 890, ilse.fannes@bikeandco.be, www.bikeandco.be