Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

Blue-bike gratis voor alle inwoners en bezoekers van Deinze02 June 2012 - 16u38 | Home

Stad Deinze
Stad Deinze
Stadspersoneel krijgt abonnement voor gebruik Blue-bike in het hele land


Deinze, 1 juni 2012. Deinze heeft een primeur te pakken: de stad maakt alle ontleningen van een Blue-bike op zijn grondgebied vanaf 1 juni gratis. Dit geldt niet alleen voor de inwoners van de stad, maar ook voor iedereen die de stad bezoekt. De personeelsleden van de stadsdiensten krijgen bovendien een Blue-bike abonnement, waarmee ze een fiets kunnen ontlenen aan 40 grote stations verspreid over het land. Het initiatief van Deinze past onder meer in een minder-hinder project, waarmee de stad de mobiliteit in en rond de stad wenst te verzekeren en haar inwoners kennis laat maken met duurzame mobiliteits-oplossingen.


Deinze bereiken met openbaar vervoer en een fiets lenen was nooit eerder zo eenvoudig. Eén jaar na de invoering van de blauwe fietsen aan het station wordt het systeem in Deinze gratis voor alle gebruikers op het grondgebied van Deinze. De stad sluit daarvoor een overeenkomst af met Blue-bike.

Het volstaat zich te abonneren op www.blue-bike.be en na ontvangst van de Blue-bike kaart, kan men meteen op stap. Ook iedereen die regelmatig in Deinze komt, geniet van dit zelfde voordeel, want alle verplaatsingen met Blue-Bike op het grondgebied Deinze zijn gratis.

De stad stimuleert het gebruik van het duurzame mobiliteitsalternatief, dat Blue-Bike is, nog extra door het personeel van de stad, het OCMW en de leerkrachten van de kunst- en muziekacademie een gratis abonnement aan te bieden. Hiermee kunnen zij aan ieder groot station van het land op een snelle en efficiënte wijze het laatste stukje van hun verplaatsing afleggen met een deelfiets die klaarstaat in het fietspunt.

De Blue-bike deelfietsen zijn kwalitatieve uniseks fietsen met verlichting, een handig mandje voor handtas of laptop, een in de hoogte verstelbaar zadel en een stevig fietsslot. De deelfiets is dus geschikt voor iedereen.

"Deinze beklemtoont met dit initiatief haar duurzaam imago", merkt burgemeester Jan Vermeulen trots op. "Wij zijn inderdaad fier om als eerste stad in België gratis fietsen aan haar inwoners en bezoekers aan te bieden. Dit is een initiatief dat een grote impact kan hebben op de mobiliteit in onze stad. Daarom stimuleren we het gebruik bij het eigen personeel nog eens extra."

Voor Koen Van De Putte van Blue-bike mag het initiatief in Deinze snel navolging krijgen: "We hopen dat dit initiatief veel navolging zal kennen, want Blue-bike heeft een echte meerwaarde te bieden in de duurzame mobiliteit van elke stad."

Meer info op www.blue-bike.be/Deinze

 

Perscontact:
Koen Van De Putte, Blue-bike: 0478/480.380 
Jan Vermeulen, burgemeester Deinze: 0475/ 32 17 43 of burgemeester.vermeulen@deinze.be