Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Brugge

Fietspunt Brugge is een sociaal economisch project dat vanaf september 2007 operationeel is. Fietspunt Brugge wordt uitgevoerd en ondersteund door Groep INTRO vzw. Groep INTRO vzw is een organisatie voor vorming, onderwijs, opleiding, trajectbegeleiding, jobcoaching, werkervaring en sociale economie en is actief in de vijf Vlaamse provincies en in Brussel. Onder pedagogische en technische begeleiding staan verschillende medewerkers in voor het toezicht en onderhoud van de fietsenstallingen in en rond het station. Het fietspunt voorziet eveneens in fietsverhuur en fietsherstel volgens het ‘thuiskomprincipe' (banden, remmen, verlichting).

Ligging & contact

H. Brugmansstraat 3/002
8000 Brugge
050 39 68 26
fietspunt.brugge@groepintro.be
www.groepintro.be

Openingstijden


Ma: 07:00 - 19:00
Di: 07:00 - 19:00
Wo: 07:00 - 19:00
Do: 07:00 - 19:00
Vr: 07:00 - 19:00
Za: Gesloten
Zo: Gesloten

Van 1 mei t.e.m. 30 september is Fietspunt Brugge ook in het weekend geopend, dit van 9:00 - 17:00.


Dienstverlening

Toezicht en orde en netheid van de fietsstallingen

Tussen 7u en 19u houden de fietspuntmedewerkers toezicht op de fietsenstallingen aan het station. Medewerkers zijn altijd aanspreekbaar en helpen de fietser waar mogelijk. Ze zorgen ervoor dat fietsen en bromfietsen ordelijk gestald staan en dat het zwerfvuil verwijderd is. Weesfietsen worden opgespoord en geregistreerd. Samen met de stadsdiensten worden die periodiek weggehaald.

Klein fietsherstel volgens thuiskomprincipe

Met het oog op veilig fietsgebruik, voorziet het Fietspunt in allerhande kleine herstellingen volgens het thuiskomprincipe. Het betreft hier het herstellen van een band, een licht, een rem,... Voor grote herstellingen verwijst het Fietspunt u graag door naar de reguliere fietsenmaker.

Fietsverhuur

Een fiets huren kan volgens een aantal modaliteiten:

  • via het principe van de deelfietsen van Blue-bike,
  • via het huren van een kwaliteitsvolle toeristenfiets (groepstarief vanaf 25 personen)

Daarnaast verhuurt Fietspunt Brugge in samenwerking met de Stad Brugge, Howest en Vives studentenfietsen tegen zeer democratische prijzen. De kwalitatieve, opvallend gekleurde gele fietsen kun je als student huren voor 6 euro per maand.

Verhuur van bedrijfspakket

Bedrijven/organisaties die een fiets of meerdere fietsen wensen te leasen, kunnen steeds aankloppen voor meer info bij het Fietspunt. Op basis van uw wensen en verwachtingen stelt het Fietspunt graag haar aanbod-op-maat aan u voor.