Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Brussel-Luxemburg

Foto: Cyclo
Foto: Cyclo
CyCLO vzw is een sociale economieonderneming die fietsen promoot in Brussel door middel van fietstechniek, recyclage, fietscultuur en innovatie. CyCLO is erkend door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als Plaatselijk Initiatief voor de Ontwikkeling van de Werkgelegenheid en als vereniging ter verbetering van het stadsmilieu en het leefklimaat. Door werkervaring te bieden aan mensen met moeilijkheden op de arbeidsmarkt geeft Cyclo een creatief antwoord op twee grote uitdagingen in het Brusselse gewest: mobiliteit en tewerkstelling.

 

Fietsers kunnen er terecht voor alle fietsherstellingen, maar ook om een kwaliteitsvolle tweedehandsfiets te kopen, een avondcursus te volgen of te sleutelen aan hun eigen fiets.

Cyclo is ook de uitbater van de Brusselse fietspunten. In 2007 opende Cyclo het allereerste fietspunt in het treinstation Brussel-Noord. In 2009 volgde Brussel-Centraal en Brussel-Luxemburg. Fietspunt Midi is het vierde Brusselse fietspunt en begon op 15 december 2010.

Alle informatie en prijzen vindt u op de website van Cyclo.


 

Ligging & contact

Het fietspunt is gelegen aan het treinstation Brussel-Luxemburg.

Trierstraat 1
1050 Brussel


T: 02 732 90 49
E: luxemburg@cyclo.org
W: www.cyclo.org

 

Openingstijden

Het fietspunt is op weekdagen geopend van 7u tot 19u.

 

Dienstverlening

  • Fietsherstellingen
  • Fietsverhuur: het fietspunt verhuurt fietsen aan pendelaars, toeristen, bedrijven en Brusselaars. (stadsfietsen, vouwfietsen, tandem) en Blue Bike. 
  • Technische controle
  • Onderhoud et onderhoudscontract
  • Fietsenparkings met toezicht op en onderhoud
  • Fietsen graveren
  • Assortiment fietsonderdelen en -toebehoren zoals fietssloten (U), fietsbellen (dring dring en ping), voet- en handpompen, fietstassen en -mandjes, fietslampen,...
  • Advies