Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt De Pinte

Het fietspunt van De Pinte wordt uitgebaat door Groep Intro.

 

Ligging en contact

Het fietspunt is gelegen aan het station van De Pinte

Stationstraat 1A
9840 De Pinte
Tel. 0473 94 39 29
fietspunt.depinte@groepintro.be
www.groepintro.be

Openingstijden

Het fietspunt is geopend op ma-di-don- en vrijdag van 7u00 tot 10u00 

Dienstverlening

  • Toezicht op fietsenstallingen

De medewekers van het fietspunt maken dagelijks meedere rondgangen in de fietsenstallingen in en rond het station. Daarbij ruimen ze zwerfvuil op en manen ze eigenaars van verkeerd gestalde fietsen aan om hun tweewieler correct in de rekken te plaatsen. Fietswrakken en weesfietsen worden op geregelde tijdstippen verwijderd. De toezichters zijn ook steeds aanspreekbaar voor alle vragen en problemen i.v.m. het fietsgebeuren.

  • Fietsherstel volgens het 'thuiskomprincipe'

Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

Ook bedrijfsfietsen worden hersteld in het fietspunt.

  • Informatie

Bedrijven en verenigingen kunnen mobiliteitsadvies krijgen van Lucinda Fierens. Om een afspraak te maken bel naar 0475 52 13 30 of stuur een berichtje naar lucinda.fierens@groepintro.be.

  • Graveeracties

Samen met de politie van De Pinte wil het fietspunt ook nog graveeracties uitwerken.