Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Deinze

Sinds januari 2010 baat vzw Groep Intro Oost-Vlaanderen het fietspunt in Deinze uit, in samenwerking met de stad en de NMBS-Holding. Tijdens de eerste maanden verzorgden de fietspuntmedewerkers het toezicht op en onderhoud van de fietsenstallingen aan het station. Op 27 mei 2010 werd het fietspunt officieel aan het publiek voorgesteld en sindsdien is het ook volledig operationeel. Dat wil zeggen dat fietsgebruikers er nu ook terecht kunnen voor fietsverhuur en kleine herstellingen volgens het thuiskomprincipe.

 

Ligging & contact

Statieplein 17a
9800 Deinze
0476 46 53 17
fietspunt.deinze@groepintro.be
www.groepintro.be


Openingstijden

Ma: 06:55 - 19:00
Di: 06:55 - 19:00
Wo: 06:55 - 19:00
Do: 06:55 - 19:00
Vr: 06:55 - 19:00
Za: Gesloten
Zo: Gesloten

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De medewekers van het fietspunt maken dagelijks meedere rondgangen in de fietsenstallingen in en rond het station. Daarbij ruimen ze zwerfvuil op en manen ze eigenaars van verkeerd gestalde fietsen aan om hun tweewieler correct in de rekken te plaatsen. Fietswrakken en weesfietsen worden op geregelde tijdstippen verwijderd. De toezichters zijn ook steeds aanspreekbaar voor alle vragen en problemen i.v.m. het fietsgebeuren.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

  In het fietspunt hangt een lijst uit met de prijzen voor de verschillende herstellingen.

 

 • Fietsverhuur

  In het fietspunt kan iedereen terecht om een fiets te huren. Dat kan voor een verhuurtermijn van een halve dag tot een huurcontract voor een volledig jaar waarbij het onderhoud inbegrepen is.

  Er is een prijslijst beschikbaar in het fietspunt. 

  In samenwerking met de Toeristische Dienst Oost-Vlaanderen beidt het fietspunt ook fiets- (netwerk) kaarten aan van de streek.
 • Extra diensten

  Voorlopig biedt het fietspunt enkel het minimum dienstenpakket van stallingenonderhoud, verhuur en herstel aan. De medewerkers staan evenwel klaar om de opmerkingen en noden van de klanten te noteren, zodat er in de toekomst op ingespeeld kan worden met een eventuele uitbreiding van het dienstenaanbod.

  In samenwerking met Stad Deinze en de Locale Politie beidt het fietspunt verschillende malen per jaar gratis fietsgraveer momenten aan.