Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Diest

In samenspraak met het bestuur van de stad Diest besliste vzw Velo om vanaf 1 mei 2011 ook in Diest met een fietspunt te starten. Daarmee bestrijkt Velo met haar werking heel Oost-Brabant: Leuven, Aarschot en Diest.

Velo groeide vanuit een fietsendienst voor studenten in Leuven tot een fietsmobiliteitsaanbieder met een brede waaier van activiteiten. Centraal daarin blijft het aanbieden van opleiding en werkervaring in fietstechniek voor mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt.

Ligging & contact

Het fietspunt Diest is gelegen in het station van Diest.

Turnhoutsebaan z.n.
3290 Diest
T: 013 66 51 47
F: /
E: diest@fietspunten.be
W: www.velo.be

 

Openingstijden

Het fietspunt is elke werkdag geopend van 9u30 tot 18u. Groepsverhuur is mogelijk op zaterdag en zondag na afspraak.

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  Het fietspunt baat een fietsenstalling met toegangscontrole uit. Prijzen vindt u op de website van Velo. De fietspuntmedewerkers houden ook toezicht op alle andere fietsenstallingen in de stationsomgeving en staan steeds klaar om uw vragen rond het lokale fietsgebeuren te beantwoorden.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  Velo verhuurt diverse fietsen in het fietspunt Diest: nieuwe fietsen, tweedehandsfietsen (studentenfietsen), vouwfietsen en mountainbikes. Huurprijzen vindt u eveneens op de website van Velo.
 • Gratis vervangfiets bij diefstal

  Elke inwoner van Diest kan, indien zijn fiets gestolen is en hij een aangifte kan voorleggen, een gratis vervangfiets krijgen in het fietspunt. Die vervangfiets is een tweedehandsfiets die in goede staat is en volledig in orde conform het verkeersreglement. De duur van een vervangcontract bedraagt maximaal één maand. Meer info krijgt u in het fietspunt.