Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Eeklo

Het fietspunt in Eeklo wordt uitgebaat door Groep INTRO in nauwe samenwerking met de stad Eeklo.

Ligging en contact

Het fietspunt is gelegen aan het station van Eeklo

Koninging Astridplein 1
9900 Eeklo
Tel. 0473 94 38 99
e-mail: fietspunt.eeklo@groepintro.be

www.groepintro.be

Openingstijden

Het fietspunt is geopend van 10u tot 18u.

Dienstverlening

  • Toezicht op en onderhoud fietsenstallingen

De medewekers van het fietspunt maken dagelijks meedere rondgangen in de fietsenstallingen in en rond het station. Daarbij ruimen ze zwerfvuil op en manen ze eigenaars van verkeerd gestalde fietsen aan om hun tweewieler correct in de rekken te plaatsen. Fietswrakken en weesfietsen worden op geregelde tijdstippen verwijderd. De toezichters zijn ook steeds aanspreekbaar voor alle vragen en problemen i.v.m. het fietsgebeuren.

  • Fietsherstel volgens het 'thuiskomprincipe'
Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

Ook bedrijfsfietsen worden hersteld in het fietspunt.

  • Fietsverhuur

Je kan er ook terecht voor de verhuur van damesfietsen en mounainbikes. Er zijn ook Blue-bikes ter beschikking. Inwoners van Eeklo die beschikken over een Blue-bike abonnement krijgen hun ritten in Eeklo en elders terugbetaald. Ook wie Eeklo bezoekt krijgt zijn ritten terugbetaald.

  • Informatie en advies

Voorts vindt je in het fietspunt tal van informatiebrochures. Bedrijven kunnen op afspraak ook mobiliteitsadvies inwinnen bij Lucinda Fierens, via e-mail of op het nummer 0473 52 13 30.