Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

Eerste Velo Fixstation voor KU Leuven07 May 2014 - 20u24 | Home - Fietspunten - Bedrijfsfietsen - Projecten

Foto De Standaard
Foto De Standaard

'KU Leuven schakelt duurzame mobiliteit in hogere versnelling.', staat er sinds 5 mei te lezen op hun site. Een terechte stelling als je weet dat binnenkort de 4000ste bedrijfsfiets wordt uitgereikt. Bovendien zal VELO vanaf volgende academiejaar studenten een fiets aanbieden onder de vorm van een huurkoopcontract.

Maar het meest bijzondere nieuws is toch wel de installatie van een Velo Fixstation. Fietsers kunnen hun tweewieler ophangen aan een verankerde boog en vervolgens aan de slag gaan met de tools die aan de boog bevestigd zijn. Tegen het einde van het jaar zullen drie fietsbogen geïnstalleerd worden. Het is de bedoeling om het project na evaluatie nog verder uit te breiden. De Velo Fixtation werd vervaardigd in het atelier van VELO. Lees het uitgebreide bericht op de site van KU Leuven.