Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

Fietspunt in Neerpelt vanaf maart 201405 November 2013 - 22u18 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

 

NEERPELT - Aan het station van Neerpelt wordt een fietspunt geopend. Zo breidt de vzw Basis haar aanbod uit, naast de drie bestaande fietspunten in Hasselt, Sint-Truiden en Genk.
‘Het fietspunt geeft een extra dimensie aan het fietsverhuurkantoor dat de gemeente een vijftiental jaren geleden opende in het station van Neerpelt, en dat vele jaren lang dankzij de inzet van vrijwilligers werd bediend’, zegt burgemeester Raf Drieskens (CD&V). Alle gebruikers kunnen via dit initiatief rekenen op extra dienstverlening in het station. Zo houden de medewerkers van het fietspunt toezicht op de fietsenstallingen en staan ze in voor de netheid ervan. Fietsers kunnen er ook kleine herstellingen laten uitvoeren en een fiets huren.

‘Met dit fietspunt stimuleren we werknemers die van elders komen om het openbaar vervoer te gebruiken en een fiets te nemen om door te rijden naar hun werk. Bovendien stimuleren we de verdere groei van het plattelandstoerisme’, aldus de burgemeester.

Het fietspunt opent op 1 maart volgend jaar. De vzw Basis biedt nog andere diensten aan, zoals workshops, preventieve fietscontroles in scholen,... In november en december organiseren het gemeentebestuur en de vzw gratis een technische en wettelijke keuring van uw fiets.
(bron: Het Nieuwsblad, 29/10/2013)