Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Geel

Sinds 15 november 2013 baat vzw Fietsenatelier Mol, een erkende sociale werkplaats, het fietspunt aan het station van Geel uit. Van bij de opstart voeren de fietspuntmedewerkers er het minimumpakket van diensten aan:

·        Toezicht op, ordehandhaving en onderhoud van (brom)fietsstallingen

·        Fietsverhuur

·        Hersteldienst volgens het thuiskomprincipe

Door de uitbouw van fietspunt Geel willen wij initiatieven stimuleren en zelf opzetten ter bevordering van een duurzame mobiliteit. Het maatschappelijke doel is de ontwikkeling en implementatie van duurzame initiatieven ter bevordering van het woon-werkverkeer, toerisme - verkeer, het stadsverkeer in het algemeen, enz… Er zal ook een stuurgroep opgericht worden met beleidsverantwoordelijken en lokale actoren.

 

Ligging & contact

Het fietspunt bevindt zich aan het treinstation van Geel

NMBS - Station Geel


Stationsplein 43
2440 Geel

T: 0478 69 18 59
E: fietspunt.geel@desprongvzw.be
W: www.desprong.be

 

 

Openingstijden

Het fietspunt Geel is, gedurende gans het jaar, op elke werkdag  v


an maandag tot vrijdag geopend van 07u00 tot 18u30.

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De medewerkers van het fietspunt verzorgen toezicht van 7u tot 18u30 op werkdagen. Ze zetten de pendelaars aan om de fietsenstallingen goed te gebruiken door verkeerd gestalde fietsen recht te zetten en weesfietsen te laten weghalen in samenwerking met de stadswacht of politie. Daarnaast onderhouden ze de stationsomgeving en zijn ze aanspreekbaar voor alle vragen i.v.m. fietsgebruik.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.


 • Fietsverhuur

  Toeristen kunnen in het fietspunt een fiets huren per dag. Langere verhuurperiodes voor studenten, bedrijven,... zijn aan te vragen via info@desprongvzw.be.