Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Gent-Sint-Pieters

Foto: Max Mobiel
Foto: Max Mobiel

DE FIETSAMBASSADE GENT

Tel: 09 266 77 00

www.defietsambassade.gent

info.defietsambassade@stad.gent

 

De Fietsambassade Gent is een langetermijnproject op het vlak van woon-werkmobiliteit. Het maatschappelijke doel is de ontwikkeling en implementatatie van duurzame initiatieven ter bevordering van mobiliteit en werkgelegenheid in de Gentse regio.

De Fietsambassade Gent wil in Gent een meerwaarde bieden door verschillende fietsdiensten en innovatieve acties voor een betere woon-werkmobiliteit te organiseren.

 

Ligging & contact

 

Het fietspunt is gelegen aan het station Gent-Sint-Pieters.

Voskenslaan 27

9000 Gent
T: 09 266 77 00
E: info.defietsambassade@stad.gent 
W: www.defietsambassade.gent

 

Openingstijden

Het fietspunt in de Voskenslaan is geopend van maandag tot vrijdag van 7u tot 19u.

Zaterdag: vanaf 3 maart tot 28 oktober van 10u tot 18u.

Gesloten op zon- en feestdagen.

Bereikbaar via mail en telefoon van maandag tot vrijdag van 7u tot 19u.

Niet bereikbaar op feestdagen en tijdens het weekend.

 

Dienstverlening

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  In het fietspunt kan iedereen terecht om een pendelfiets te huren. Er zijn zowel dames- als herenfietsen beschikbaar. Ook werkgevers kunnen een beroep doen op pendelfietsen voor hun bedrijf.

  De huurfietsen worden door het fietspunt onderhouden en krijgen een eigen bewaakte fietsenstalling aan het station.

 • Bij het niet annuleren van een reservatie per mail, minstens 24h voordien, kan er u een administratiekost aangerekend worden van minstens €25. 
Voor verdere vragen kan u ons contacteren op bovenstaand nummer.