Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Fietsgraveren

In het kader van diefstalpreventie wordt aangeraden om uw rijksregisternummer op het frame van uw fiets te laten graveren of labelen. Het nummer vormt immers een ultiem eigendomsbewijs en maakt het voor de politie heel eenvoudig om de rechtmatige eigenaar van een fiets te identificeren en te contacteren. Bovendien ontmoedigt zo'n opvallend nummer potentiële dieven omdat het de verkoop van de gestolen tweewieler haast onmogelijk maakt.

De lokale politie, de gemeentelijke preventiediensten en de fietspunten organiseren samen fietsgraveeracties om diefstal te voorkomen. Tegenwoordig worden fietsen meestal gelabeld, omdat een gravure de fiets vaak beschadigt en de stevigheid van het frame in gevaar brengt. Het label is een zeer duurzame sticker die heel moeilijk te verwijderen is. Ook de prijs en de duurtijd om te labelen kunnen eigenaars niet ontmoedigen: meestal is het gratis en duurt het aanbrengen van de gravure of het label slechts enkele minuten. Een snelle, makkelijke en goedkope manier dus om jezelf heel wat ellende te besparen!

 

Locaties