Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

Groene Halte Fiets gelanceerd07 July 2015 - 18u17 | Home - Fietspunten - Diensten - Projecten - Verhuur

Op 6 mei werd werd in Mechelen het nieuwe concept ‘Groene Halte Fiets' voorgesteld: een initiatief van Fiets&Werk, de koepel van sociale fietsondernemingen, en reizigersvereniging TreinTramBus. Het idee is eenvoudig: je stapt van de trein, je huurt een fiets in het fietspunt, je ontvangt een splinternieuwe fietsbrochure en je kan meteen op pad.


Een Groene Halte Fietsroute start en eindigt aan een station met fietspunt. Wie in Deinze, Gent, Knokke of Mechelen een huurfiets reserveert bij het fietspunt, krijgt er voortaan gratis een fietsbrochure bovenop. Daarin staan drie prachtige fietsroutes beschreven die allemaal starten en eindigen aan het fietspunt. Er is telkens de keuze tussen een korte (ca. 15 km), middellange (ca. 30 km) en lange route (ca. 45 km). Behalve routebeschrijving en kaartjes bevat elke brochure ook heel wat informatie over bezienswaardigheden en horeca onderweg. Alle routes maken gebruik van het fietsknooppuntennetwerk, zodat je eenvoudig van knooppunt naar knooppunt kan fietsen. Dankzij de handige fietskaarthouder die je ontleent bij het fietspunt kan je de tekst en de kaart moeiteloos volgen zonder te hoeven afstappen.

Jan Vanhee, directeur Fiets&Werk: "We zijn erg blij met dit project en hopen op een succes! Onze fietspunten zetten hiermee in op duurzaam recreatief verkeer én sociale tewerkstelling. Alle fietspunten verhuren nu reeds fietsen, de fietsbrochures vormen een mooie aanvulling op de andere taken van het fietspunt, namelijk onderhoud van de fietsenstallingen en het helpen van pendelaars met kleine fietsherstellingen. Bovendien zal er op de meeste plaatsen een weekendaanbod voorzien worden."

De lancering van Groene Halte Fiets gebeurde in aanwezigheid van de heer Björn Siffer, Mechels schepen van Toerisme en de heer Jan Vermeulen, burgemeester van Deinze. Ook Pieter Verhelst (11), de kinderburgemeester van Mechelen, was van de partij. De nieuwe fietsroutes zijn immers ook perfect geschikt voor (gezinnen met) kinderen. Schepen Björn Siffer: "Mechelen is een gezinsvriendelijke bestemming met een autoluwe historische binnenstad die omgeven is door veel groen en waterwegen. Fietsers kunnen drie gezinstochten uitkiezen langs rustige wegen en plekjes die ook voor kinderen erg leuk zijn."


Meer info: www.groenehalte.be/fiets

Het project Groene Halte Fiets is een initiatief van Fiets&Werk en TreinTramBus en werd gerealiseerd met de steun van de Nationale Loterij, NMBS, Toerisme Mechelen, Fietspunt 't Atelier, Stad Deinze, V.V.V. Leiestreek, Visit Gent, Max Mobiel en Groep Intro.