Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Halle

Foto: Groep Intro
Foto: Groep Intro

Het fietspunt Halle bestaat al sinds 2002 en is daarmee een pionier als sociale-economieproject dat fietsenstallingen aan stations bewaakt. Het is een begeleid tewerkstellingsproject van Groep Intro vzw regio Vlaams-Brabant dat ondertussen werd omgevormd tot een veelzijdig project lokale diensteneconomie.

De NMBS-Holding zet haar beleid om fietsgebruikers extra dienstverlening aan te bieden doelgericht en onverminderd verder. Daarom investeerde de Holding in het station van Halle in een gloednieuwe overdekte en beveiligde fietsenstalling die op 12 juni 2009 geopend werd. Het originele concept sluit nauw aan bij de architectuur van het stationsgebouw met zijn opvallende pleinoverkapping. In de blauwe stalen draagstructuur met aluminiumbedekking werd een knaloranje paviljoen ingericht voor een bureau en een klein herstelatelier. Er werd gebouwd op twee niveaus om daarnaast een maximum aan parkeerplaatsen te creëren. Vanaf nu is er ruimte om 327 fietsen en 10 bromfietsen te stallen.

 

Ligging & contact

Vandenpeereboomstraat 5
1500 Halle
02 360 25 55
fietspunt.halle@groepintro.be
www.groepintro.be

 

Openingstijden

Ma: 12:30 - 19:00
Di: 12:30 - 19:00
Wo: 12:30 - 19:00
Do:  12:30 - 19:00
Vr: 12:30 - 19:00
Za: Gesloten
Zo: Gesloten

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De FietsHal wil een kwaliteitsdienstverlening aanbieden voor fietsers die hun tweewieler willen parkeren in een nette, overdekte fietsenstalling met toezicht. De toezichters zijn aanwezig tijdens de openingsuren van het fietspunt en zijn tegelijkertijd ook een aanspreekpunt voor alles wat met het fietsgebeuren te maken heeft.

  De FietsHal zorgt ook voor de bewaring van de Colruyt-bedrijfsfietsen die vanaf 15 juni 2009 in een speciaal gereserveerde en afgebakende zone van de nieuwe fietsenstalling onderdak vinden.

 

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  Het fietspunt Halle biedt pendelaars een fietsverhuurdienst aan.

 

 • Grinta

  Organisaties, bedrijven en verenigingen kunnen via het fietspunt Halle een beroep doen op de service Grinta (verdeling van folders en brochures per fiets).