Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Hasselt

Foto: vzw Basis
Foto: vzw Basis

De studenten van de Universiteit Hasselt kunnen op de campus Diepenbeek een VEDO-fiets ontlenen voor de duur van hun studies. VEDO voorziet er tevens een werkplaats waar de fietsen hersteld worden tegen democratische studentenprijzen. VEDO is een werkervaringsproject dat ressorteert onder de koepel van Alternatief, een vzw die werklozen individueel wil begeleiden tijdens de zoektocht naar een gepaste job.

Voor meer info kan je terecht op deze pagina op de website van de Universiteit Hasselt.

Ook in het fietspunt aan het NMBS-station in Hasselt worden studentenfietsen verhuurd. Vzw Basis verzorgt er de mobiliteitsgarantie van de studenten van de Procinciale Hogeschool Limburg door hen fietsen te verhuren en een onderhoudsservice aan te bieden. Zo creëert de vzw tegelijk duurzame jobs voor mensen die moeilijk hun weg vinden naar het arbeidscircuit.

Meer informatie vind je op de fietspuntenwebsite.