Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Hasselt

Foto: Basis
Foto: Basis

Fietspunt Hasselt

Fietspunt Hasselt is een initiatief van maatwerkbedrijf De Springplank vzw uit Hasselt.

Onze kerntaak bestaat erin werk en ondersteuning op maat te bieden aan mensen die moeilijk een job vinden op de gewone arbeidsmarkt. Op die manier vinden zij een zinvolle dagbesteding, financiële zekerheid én arbeidsvreugde. Dankzij deze werkervaring en verbreding van hun competenties vinden ze vaak na enkele jaren via een doorstroomtraject (terug) een gewone job.

Om zoveel mogelijk mensen een job op maat te geven, is De Springplank vzw actief op diverse domeinen: kringloopactiviteiten "Okazi", upcycling met Flagbag, recycling met Creazi, montage van (bedrijfs)fietsen met Velovisie, verhuur en onderhoud van fietsen via fietsparadijslimburg.be, uitbating van fietspunten aan de stations van Genk, Hasselt, Sint-Truiden en op de Portavida Welzijnscampus in Genk en de conceptstore met vintage loft Hendrikshuis in het centrum van Hasselt.

 

Ligging & contact

Het fietspunt bevindt zich tegenover het treinstation van Hasselt.

Monseigneur Broekxplein 8
3500 Hasselt
T: 011 24 34 50
E: fietspunthasselt@okazi.be
W: www.okazi.be/nl/over-okazi/fietspunten-genk-hasselt-en-sint-truiden

Openingstijden

Voor de juiste openingsuren verwijzen we graag door naar Google Maps:

https://www.google.com/maps/place/fietspunt+Hasselt/@50.9318119,5.3246616,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c1222c9768b3f7:0x87eff76ae7adc83c!8m2!3d50.9318119!4d5.3268503

Dienstverlening

  • Pech onderweg
    Wij plakken jouw band, herstellen jouw licht, ketting of remmen,... zodat je veilig          en reglementair thuis geraakt. Maar ook voor een onderhoud of een fietswash kan          je bij ons terecht!

  • Op zoek naar een tweedehandse fiets?

    Onze degelijke en betaalbare recup fietsen worden zorgvuldig samengesteld uit gerecupereerde tweedehands onderdelen én nieuwe onderdelen. De recup fiets voldoet aan alle wettelijke voorschriften en huidige veiligheidsnormen.
  • Jouw fiets pimpen?

    Dat kan met onze originele en kleurrijke fietstassen van Flagbag: gemaakt van afgedankte zeilen in Hasselt door mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt.

Andere service bij Fietspunt Hassselt Station:

Gratis oppompen van banden