Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Lier

De stad Lier en de NMBS willen de fietsgebruiker beter van dienst zijn. Daarom openden ze op 1 mei 2009 samen met de vzw Werkmmaat een fietspunt aan het station van Lier. Dit fietspunt maakt deel uit van het brede netwerk van fietspunten in België.

De medewerkers van het fietspunt houden toezicht op de fietsenstallingen in de stationsomgeving. Er is ook een hersteldienst voor kleine reparaties en een fietsverhuurdienst.

 

Ligging & contact

Het fietspunt vindt u aan het treinstation van Lier.

Leopoldplein 32
2500 Lier
T: 03 488 18 51
E:fietspuntlier@werkmmaat.be
W: www.werkmmaat.be

 

Meer info kan je ook hier vinden. 

 

Openingstijden

Klik hier voor de juiste openingsuren. 

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De medewerkers van het fietspunt Lier staan in voor een regelmatige controle van de fietsenstallingen in de omgeving van het station. Op die manier zorgen ze ervoor dat de stallingen vrij zijn van zwerfvuil en dat de fietsen correct en veilig geplaatst worden. In samenwerking met de Lierse politie wil het fietspunt zo het aantal fietsdiefstallen beperken.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  In het fietspunt kan u terecht om een damesfiets, een herenfiets of een tandem te huren. Verder worden er ook blue-bikes aangeboden.