Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Lier

De stad Lier en de NMBS willen de fietsgebruiker beter van dienst zijn. Daarom openden ze op 1 mei 2009 samen met de vzw Werkmmaat een fietspunt aan het station van Lier. Dit fietspunt maakt deel uit van het brede netwerk van fietspunten in België.

De medewerkers van het fietspunt houden toezicht op de fietsenstallingen in de stationsomgeving. Er is ook een hersteldienst voor kleine reparaties en een fietsverhuurdienst.

 

Ligging & contact

Het fietspunt vindt u aan het treinstation van Lier.

Leopoldplein 32
2500 Lier
T: 03 488 18 51
F: 03 488 48 39
E: fietspuntlier@skynet.be
W: www.werkmmaat.be

 

Openingstijden

Tijdens het toeristische laagseizoen (van 1 oktober tot 31 maart) is het fietspunt op weekdagen open van 7u tot 19u. Op feestdagen en in het weekend is het gesloten.

Van 1 april tot 30 september is het fietspunt alle dagen geopend van 7u tot 19u op weekdagen en van 9u tot 13u in het weekend en op feestdagen. Er is een sleutelsysteem voorzien waardoor gehuurde fietsen ook later binnengebracht kunnen worden.

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De medewerkers van het fietspunt Lier staan in voor een regelmatige controle van de fietsenstallingen in de omgeving van het station. Op die manier zorgen ze ervoor dat de stallingen vrij zijn van zwerfvuil en dat de fietsen correct en veilig geplaatst worden. In samenwerking met de Lierse politie wil het fietspunt zo het aantal fietsdiefstallen beperken.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  In het fietspunt kan u terecht om een dames- of herenfiets te huren. Daarnaast worden ook elektrische fietsen en een fietskar verhuurd. Verder worden er ook blue-bikes aangeboden.