Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Lokeren

Foto: Mo-Clean
Foto: Mo-Clean

Vzw Sociale Werkplaats Mo-Clean streeft al sinds 1991 naar manieren om langdurig werklozen een zinvol arbeidsperspectief aan te bieden. Zo is Mo-Clean reeds vijftien jaar actief in de schoonmaaksector.

In 2009 breidde de vzw haar activiteiten uit door de oprichting van een fietspunt. De fietsdienstverlening in het station van Lokeren ging van start op 14 september 2009.

 

Ligging & contact

Het fietspunt is gelegen aan het treinstation van Lokeren.

Stationsplein 28
9160 Lokeren
T: 03 778 81 55
F: 03 778 81 50
E: fietspunt@mo-clean.be
W: www.fietspunt-lokeren.be

 

Openingstijden

Het fietspunt is geopend van maandag t.e.m. vrijdag van 7u tot 19u.

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De medewerkers van het fietspunt verzorgen toezicht van 7u tot 19u op werkdagen. Ze zetten pendelaars aan om de fietsenstallingen goed te gebruiken door verkeerd gestalde fietsen recht te zetten en weesfietsen te laten weghalen. Daarnaast onderhouden ze de stationsomgeving en zijn ze aanspreekbaar voor alle vragen i.v.m. fietsgebruik.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  Het fietspunt verhuurt fietsen aan pendelaars, toeristen en bedrijven en dat zowel op korte als op lange termijn. In de verhuurprijs is een onderhoudsservice en een vervangfiets bij panne inbegrepen.