Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Mechelen

Foto 't Atelier
Foto 't Atelier

Sinds 5 november 2007 baat Fietsatelier Mechelen vzw een fietspunt uit aan het NMBS-station in Mechelen. Het Fietsatelier staat in voor toezicht op en onderhoud van alle niet-betalende fietsenstallingen (aan de linker-, rechter- en achterzijde van het station) en van de beveiligde/betalende stallingen.

Vanaf december 2007 kunnen pendelaars er eveneens terecht voor herstellingen volgens het thuiskomprincipe. In de zomer van 2008 werd ook een fietsdienstverhuur opgestart.

 

Ligging & contact

Fietspunt Mechelen vindt u aan de voorzijde van het station tussen het stationsbuffet en de bewaakte fietsenstalling.

Koning Albertplein 2
2800 Mechelen

T: 015 21 27 04 of 0479 08 58 95

E: fietspunt@ecoso.be

W: www.fietsatelier-mechelen.be                   

 

Openingstijden

Van maandag tot vrijdag van 7.00 u tot 19.15 u

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  Fietsatelier Mechelen staat in voor toezicht, orde en netheid in de fietsenstallingen aan het station. De toezichters zijn aanwezig op werkdagen tussen 7u en 19u en houden permanentie in de verschillende stallingen. Ze zijn een aanspreekpunt voor alles wat met het fietsgebeuren te maken heeft. Door toezicht te houden verhoogt ook de veiligheid in de fietsenstallingen.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  Sinds augustus 2008 kan u bij het fietspunt ook terecht om fietsen te huren. Het Fietsatelier biedt gewone en elektrische stadsfietsen voor dames en heren aan voor een verhuurtermijn van een halve dag tot een aantal maanden. Bij een lange verhuurtermijn is ook een onderhoudsservice inbegrepen.
Sinds de werken aan het station in Mechelen zitten wij tijdelijk in een container (5 jaar),
hierdoor zullen er transportkosten worden aangerekend bij fietsverhuur aan het Fietspunt in Mechelen.