Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Mortsel-Boechout-Hove-Kontich-Lint-Edegem

In Mortsel, Boechout, Hove, Kontich, Lint en Edegem is het goed fietsen. Dat willen de lokale besturen, samen met de provincie, Vlaanderen en de NMBS-Holding, zo houden. Om de combinatie fiets - openbaar vervoer te promoten, worden de fietsers die gebruik maken van de diverse NMBS-stations extra verwend. Daar zorgen de medewerkers van het fietspunt voor.

Het fietspunt Mortsel-Boechout-Hove-Kontich-Lint-Edegem wordt uitgebaat door vzw Werkmmaat, een onderneming uit de sociale economie. Zij stellen mensen tewerk die moeilijk hun weg vinden in het normale arbeidscircuit. Met de fietspunten winnen dus én de fietsers én de kansengroepen.

 

Ligging & contact

Het fietspunt Mortsel-Boechout-Hove-Kontich-Lint-Edegem bedient de zes treinstations (Mortsel-Oude God, Mortsel-Deurnesteenweg, Mortsel-Liersesteenweg, Hove, Boechout, Kontich/Lint) en de nieuwe terminus van De Lijn nabij Capenberg in Boechout. De vaste werkplaats van het fietspunt bevindt zich in het station Mortsel-Oude God.

Groten Hof
2640 Mortsel
T: 03 888 81 36
E: fietspuntmortsel@werkmmaat.be
W: www.werkmmaat.be

Meer info kan je ook hier vinden. 

 

Openingstijden

Klik hier voor de juiste openingsuren. 

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  Wie zijn stalen ros in één van de stations van Mortsel, Boechout, Hove of Kontich of aan de eindhalte van De Lijn in Boechout parkeert, kan rekenen op een nette fietsenstalling. Daar zorgen de medewerkers van het fietspunt voor. Ze houden je tweewieler ook beter in de gaten door regelmatig toezicht.

 

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Een lekke band, een te losse ketting of een defect achterlicht: aan elke tweewieler schort wel eens wat. In de vaste werkplaats van het fietspunt, in het station Mortsel-Oude God, kan je direct terecht voor eenvoudige herstellingen. In de andere stations hoef je enkel even te bellen en dan komt een fietspuntmedewerker je fiets herstellen. En dat dezelfde dag nog. Zo kan je 's avonds veilig naar huis trappen. Voor grotere herstellingen verwijst het fietspunt door naar de lokale fietshandelaars.

  In samenwerkingen met bedrijven en ziekenhuizen uit de regio Mortsel-Boechout-Hove-Kontich-Lint-Edegem bieden we ook een mobiele hersteldienst aan voor werknemers.

 

 • Fietsverhuur
  We hebben een aanbod rond Blue-bike. Daarnaast verhuren we ook dames- en herenfietsen. 

 • Labelen van fietsen
  In opdracht van de lokale besturen labelen de fietspuntmedewerkers fietsen in het kader van diefstalpreventie en dat elke werkdag in het station Mortsel-Oude God.