Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Ninove

Op 11 februari 2014 werd het fietspunt van Ninove officieel ingehuldigd. Vzw Groep INTRO baat het fietspunt uit en zal in nauwe samenwerking met het stadsbestuur van Ninove verschillende activiteiten op het vlak van fietsdienstverlening uitbouwen. Nu al kunnen fietsers er terecht voor kleine herstellingen volgens het 'thuiskomprincipe'. De medewerkers houden voorts toezicht op de fietsenstallingen en houden ze netjes.

Ligging en contact

Het fietspunt is gelegen aan het station van Ninove

Stationsstraat 64
9400 Ninove
Tel. 0473 94 39 14
fietspunt.ninove@groepintro.be
www.groepintro.be

Openingstijden

Het fietspunt is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 6u30 tot 10u30 en van 14u54 tot 18u30.

Het Fietspunt zal gesloten zijn op volgende data:

  • woensdag 11/07/2018
  • maandag 23/07/2018
  • woensdag 15/08/2018
Jaarlijkse sluiting van het Fietspunt:

  • week van 16/07/2018 tot en met 20/07/2018
  • week van 23/07/2018 tot en met 27/07/2018
  • week van 13/08/2018 tot en met 17/08/2018

 


Dienstverlening

  • Toezicht op en onderhoud fietsenstallingen

De medewekers van het fietspunt maken dagelijks meedere rondgangen in de fietsenstallingen in en rond het station. Daarbij ruimen ze zwerfvuil op en manen ze eigenaars van verkeerd gestalde fietsen aan om hun tweewieler correct in de rekken te plaatsen. Fietswrakken en weesfietsen worden op geregelde tijdstippen verwijderd. De toezichters zijn ook steeds aanspreekbaar voor alle vragen en problemen i.v.m. het fietsgebeuren.

  • Fietsherstel volgens het 'thuiskomprincipe'
Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

Ook bedrijfsfietsen worden hersteld in het fietspunt.

  • Fietsverhuur

Je kan er ook terecht voor de verhuur van damesfietsen en mounainbikes. Vanaf april 2014 zijn er ook Blue-bikes ter beschikking. De stad Ninove stelt voor 500 inwoners een gratis Blue-bike abonnement. Met dat abonnement kunnen ze ook aan andere stations een Blue-bike huren.

  • Informatie en advies

Voorts vindt je in het fetspunt tal van informatiebrochures. Bedrijven kunnen op afspraak ook mobiliteitsadvies inwinnen bij Mieke Van den Abeele, via e-mail of op het nummer 0473 52 35 59.