Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Oostende

Fietspunt Oostende is een sociaal economisch project dat vanaf 15 september 2009 operationeel is. Fietspunt Oostende wordt uitgevoerd en ondersteund door Groep INTRO vzw. Groep INTRO vzw is een organisatie voor vorming, onderwijs, opleiding, trajectbegeleiding, jobcoaching, werkervaring en sociale economie en is actief in de vijf Vlaamse provincies en in Brussel. Onder pedagogische en technische begeleiding staan verschillende medewerkers in voor het toezicht en onderhoud van de fietsenstallingen in en rond het station. Het fietspunt voorziet eveneens in fietsverhuur en klein fietsherstel volgens het ‘thuiskomprincipe' (banden, remmen, verlichting).

Ligging & contact

Het fietspunt is gelegen aan het treinstation van Oostende.
Natiënkaai 1
8400 Oostende

GSM: 0475/69.61.48

Email: fietspunt.oostende@groepintro.be
Website: www.groepintro.be

Openingstijden

Fietspunt Oostende is elke werkdag open tussen 7u en 19u.
Tussen 1 mei en 30 september open op zaterdag, zondag en officiële feestdagen tussen 9u en 17u.
Tussen oktober en april gesloten op zaterdag, zondag en officiële feestdagen.
Tussen Kerstdag en Nieuwjaar is Fietspunt Oostende gesloten.

Dienstverlening

Toezicht en orde en netheid van de fietsstallingen

Tussen 7u en 19u houden de fietspuntmedewerkers toezicht op de fietsenstallingen aan het station. Medewerkers zijn altijd aanspreekbaar en helpen de fietser waar mogelijk. Ze zorgen ervoor dat fietsen en bromfietsen ordelijk gestald staan en dat het zwerfvuil verwijderd is. Weesfietsen worden opgespoord en geregistreerd. Samen met de stadsdiensten worden die periodiek weggehaald.

Klein fietsherstel volgens thuiskomprincipe

Met het oog op veilig fietsgebruik, voorziet het Fietspunt in allerhande kleine herstellingen volgens het thuiskomprincipe. Het betreft hier het herstellen van een band, een licht, een rem,... Voor grote herstellingen verwijst het Fietspunt u graag door naar de reguliere fietsenmaker.

Fietsverhuur

Een fiets huren kan volgens een aantal modaliteiten:

Daarnaast verhuurt Fietspunt Oostende in samenwerking met de Dienst Samenleven van Stad Oostende fietsen voor mensen met een beperking.
Ons aanbod bestaat uit een rolstoel, rolstoelfiets, elektrische rolstoelfiets, driewieler en tandem.

Verhuur van bedrijfspakket

Bedrijven/organisaties die een fiets of meerdere fietsen wensen te leasen, kunnen steeds aankloppen voor meer info bij het Fietspunt. Op basis van uw wensen en verwachtingen stelt het Fietspunt graag haar aanbod-op-maat aan u voor.