Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

Opening fietspunt in Turnhout30 May 2011 - 13u11 | Home - Fietspunten

Eind augustus werd het Fietspunt Turnhout officieel geopend. Daardoor kunnen alle fietsgebruikers rekenen op extra dienstverlening aan het station. De fietspuntmedewerkers zorgen voor toezicht op de fietsenstallingen en staan in voor de netheid ervan. Je kan in het fietspunt ook kleine herstellingen laten doen of er een fiets huren. De initiatiefnemers willen hiermee de combinatie tussen de fiets en het openbaar vervoer promoten en tegelijk werk creëren. De opening gebeurde in aanwezigheid van OCMW-voorzitter Luc Op De Beeck en schepen van sociale zaken Peter Segers. Het Fietspunt wordt uitgebaat door vzw Den Aas en heeft de steun van de stad Turnhout.

Het is al langer bekend dat het stadsbestuur het fietsen zoveel mogelijk willen stimuleren en aangenamer maken. Fietsgebruikers hebben dan ook alle recht om met een uitstekende dienstverlening in de watten te worden gelegd. Vandaar dat er besloten werd om ook in Turnhout een Fietspunt op te richten. Momenteel zijn de fietspunten vooral te vinden aan treinstations. Met de opening van het Fietspunt Turnhout breidt het fietspunten-netwerk zich uit tot 36 operationele fietspunten over heel België.

Het Fietspunt is terug te vinden in twee volledig gerenoveerde lokalen in het stationsgebouw, met een ingang langs het perron. Het is van maandag tot vrijdag geopend van 7 tot 19u. Je kan er ook doorlopend en zonder afspraak terecht om je fiets te laten graveren. Een ander initiatief ten behoeve van elke fietser is Het Fietshuis. Het is gelegen in het centrum van Turnhout, midden in de Gasthuisstraat, in de kelder van de Hema. In Het Fietshuis wordt een bewaakte fietsenstalling aangeboden (elke weekdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 18 uur tegen slechts 20 eurocent per dag). Je kan er ook tweedehands fietsen kopen en er is een herstelplaats waar je reparaties aan je fiets kan laten uitvoeren. Er is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen, en wie het wil kan ter plekke bovendien een winkeltrolley lenen voor de boodschappen of een buggy voor de kleintjes.

Meer info over Fietspunt en Fietshuis Turnhout: www.fietshuis.be

 

Bookmark and Share