Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Oudenaarde

In 2016 werd het fietspunt van Oudenaarde geopende aan het treinstation. Uitbater is Groep INTRO.

 

Ligging & contact

Het fietspunt bevindt zich in het treinstation van Oudenaarde.

Stationsplein
9700 Oudenaarde

Contact:
M +32 472 90 06 81
fietspunt.oudenaarde@groepintro.be

Openingstijden

Het fietspunt is van maandag tot vrijdag geopend van 7u tot 10u en van 16u tot 19u.

Het Fietspunt is gesloten op volgende data:

 

  • woensdag 11/07/2018
  • maandag 23/07/2018
  • woensdag 15/08/2018
Jaarlijkse sluiting van Fietspunt:

  • week van 23/07/2018 tot en met 27/07/2018
  • week van 31/07/2018 tot en met 3/08/2018

 

 

Dienstverlening

 

Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.


Fietsverhuur

Particulieren, bedrijven, studenten, bezoekers aan Oudenaarde en omgeving,... ieder kan bij het fietspunt terecht voor het huren van een fiets.
Wil je meerdere fietsen of kinderfietsen huren, dan vragen wij je om minstens 3 werkdagen op voorhand te reserveren. Dit kan telefonisch tijdens onze openingsuren of per mail naar fietspunt.oudenaarde@groepintro.be.
Wil je tijdens het weekend een fiets huren? Of voor langere termijn? Contacteer het fietspunt voor verdere informatie over de regelingen en gunstige tarieven!

Laatste berichten

Opening nieuwe achterzijde Fietspunt Aarschot23 September 2015 - 11u27 | Home - Fietspunten

15 juni 2017: Grote opening van de nieuwe achterzijde Fietspunt Aarschot

Groot bezoek in het station van Aarschot vandaag. NMBS CEO Sophie Dutordoir kwam de vernieuwde achterzijde van het station plechtig openen. Op de foto's staat ze naast burgemeester André Peeters. Ze bezocht ook even het fietspunt.

Lees meer »

Groene Halte Fiets gelanceerd07 July 2015 - 18u17 | Home - Fietspunten - Diensten - Projecten - Verhuur

Op 6 mei werd werd in Mechelen het nieuwe concept ‘Groene Halte Fiets' voorgesteld: een initiatief van Fiets&Werk, de koepel van sociale fietsondernemingen, en reizigersvereniging TreinTramBus. Het idee is eenvoudig: je stapt van de trein, je huurt een fiets in het fietspunt, je ontvangt een splinternieuwe fietsbrochure en je kan meteen op pad.


Een Groene Halte Fietsroute start en...

Lees meer »

15 van de 41 Vlaamse fietspunten met sluiting bedreigd19 June 2015 - 15u52 | Home - Fietspunten

De NMBS stopt in 2016 met de financiële steun waardoor heel wat fietspunten dreigen te verdwijnen. Lees hier de reacties in de pers, onder meer De Standaard, de tijd, Het NieuwsbladHLN, focus tv en RTV

Momenteel telt België 53 fietspunten waarvan 41 aan Vlaamse kant. Deze fietspunten zijn gelegen aan...

Lees meer »

Sociale economie positief in de kijker30 March 2015 - 14u47 | Home - Fietspunten - Bedrijfsfietsen - Diensten

In het magazine 'Ondernemers' van Voka konden we een mooi artikel lezen over bedrijfsfietsen met als titel 'Kosten besparen, kansen creëren'. Twee van onze leden Groep INTRO (Vlaams-Brabant) en Velo komen positief in de kijker. Inspirerend voor elke ondernemer die een beroep wil doen op de dienstverlening van onze sociaal economiebedrijven. 

Link naar het artikel (pdf) 

Lees meer »

De bedrijfsfiets: bemind, maar nog niet erg gekend20 August 2014 - 11u38 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

Fiets&Werk, de koepel van 17 sociale fietsondernemingen in Vlaanderen en Brussel organiseerde in het voorjaar van 2014 een bevraging waar 400 bedrijven aan deelnamen. Opvallend resultaat is dat de respondenten de bedrijfsfiets wel genegen zijn, maar dat de kennis over de verschillende aspecten ervan beperkt is.

Bedrijfsfietsen zijn fietsen die een bedrijf voor haar werknemers voorziet voor verplaatsingen van thuis...

Lees meer »

Eerste Velo Fixstation voor KU Leuven07 May 2014 - 20u24 | Home - Fietspunten - Bedrijfsfietsen - Projecten

'KU Leuven schakelt duurzame mobiliteit in hogere versnelling.', staat er sinds 5 mei te lezen op hun site. Een terechte stelling als je weet dat binnenkort de 4000ste bedrijfsfiets wordt uitgereikt. Bovendien zal VELO vanaf volgende academiejaar studenten een fiets aanbieden onder de vorm van een huurkoopcontract.

Maar het meest bijzondere nieuws is toch wel de installatie van een Velo...

Lees meer »

Fietspunt Dendermonde officieel geopend05 November 2013 - 22u35 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

DENDERMONDE - Het fietspunt aan het station van Dendermonde, waar iedereen terechtkan voor kleine fietsherstellingen, is gisteren officieel geopend. Een opgemerkte gast was schrijver Herman Brusselmans.
Dat Brusselmans langskwam betekent niet dat de schrijver een fervent fietsliefhebber zou zijn. Wel dat hij een goede band heeft met zijn broer Joseph, die de leiding over het fietspunt aan het station van...

Lees meer »

Fietspunt in Neerpelt vanaf maart 201405 November 2013 - 22u18 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

 

NEERPELT - Aan het station van Neerpelt wordt een fietspunt geopend. Zo breidt de vzw Basis haar aanbod uit, naast de drie bestaande fietspunten in Hasselt, Sint-Truiden en Genk.
‘Het fietspunt geeft een extra dimensie aan het fietsverhuurkantoor dat de gemeente een vijftiental jaren geleden opende in het station van Neerpelt, en dat vele jaren lang dankzij de inzet...

Lees meer »

Officiële opening van het fietspunt Waregem op 7 juni30 May 2011 - 13u11 | Home - Fietspunten

Op dinsdag 7 mei 2011 wordt het fietspunt in Waregem officieel geopend. Uitbater Veloods biedt al geruime tijd een fietsdienstverlening aan op enkele honderden meters van het station. Na verbouwingswerken kan Veloods zijn werking nu onderbrengen in het stationsgebouw. Om 11u start de officiële opening met toespraken van Chris Van Rijckeghem (districtsdirecteur NMBS-Holding), Kristof Chanterie (schepen van mobiliteit...

Lees meer »

Opening fietspunt in Turnhout30 May 2011 - 13u11 | Home - Fietspunten

Eind augustus werd het Fietspunt Turnhout officieel geopend. Daardoor kunnen alle fietsgebruikers rekenen op extra dienstverlening aan het station. De fietspuntmedewerkers zorgen voor toezicht op de fietsenstallingen en staan in voor de netheid ervan. Je kan in het fietspunt ook kleine herstellingen laten doen of er een fiets huren. De initiatiefnemers willen hiermee de combinatie tussen de fiets en het...

Lees meer »

Nieuwsberichten archief