Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Roeselare

Foto: Eco Velo
Foto: Eco Velo

De Kringwinkel Midden-West-Vlaanderen is de grootste promotor van hergebruik in de regio. Naast goederen brengt het project ook mensen opnieuw in de kringloop. De Kringwinkel Midwest zet langdurig werklozen en leefloners aan het werk om ze met de nodige ondersteuning hopelijk te laten doorstromen naar het reguliere arbeidscircuit.

Sinds 21 september 2009 baat de organisatie ook het fietspunt in Roeselare uit. Met het fietsproject Eco Velo wil De Kringwinkel Midwest zijn activiteiten diversifiëren. Het doel is de fiets te promoten als een goedkoop en gezond vervoersmiddel dat een uitstekend alternatief vormt in het woon-werkverkeer en bij toeristische verplaatsingen.

 

Ligging & contact

Het fietspunt bevindt zich aan het treinstation van Roeselare.

Stationsplein
8800 Roeselare
T: 0476 64 50 25
F: /
E: ecovelo@dekringwinkelmidwest.be
W: www.dekringwinkelmidwest.be/ecovelo/

Wegens de grondige verbouwingswerken in en rond het station van Roeselare is het fietspunt tijdelijk ondergebracht in bureelcontainers aan de linkerkant van het station, een honderdtal meter van de hoofdingang.

 

Openingstijden

Het fietspunt is op weekdagen geopend van 7u tot 19u.

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De medewerkers van het fietspunt verzorgen toezicht in de fietsenstallingen van 7u tot 19u op werkdagen. Ze zetten pendelaars aan om de fietsenstallingen goed te gebruiken door verkeerd gestalde fietsen juist te zetten en weesfietsen weg te halen. Daarnaast houden ze de stationsomgeving ordelijk en proper. De medewerkers zijn ook aanspreekbaar voor alle vragen in verband met fietsgebruik.

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  In het fietspunt worden fietsen verhuurd op korte en op lange termijn. Er zijn speciale formules voor pendelaars, studenten en bedrijven. Het fietspunt doet graag een voorstel op maat. Voor prijzen en informatie kan u terecht op de verhuursite van Eco Velo.