Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Nieuws

Vanaf nu voor elke student een fiets in elke 'studenten'-stad18 September 2012 - 14u45 | Studentenfietsen

Blue-bike
Blue-bike

Studenten kunnen, als ze een studentenfiets huren, voor slechts €3 een abonnement op Blue-bike nemen. Zo hebben ze in 40 steden in België de mogelijkheid om een fiets te ontlenen. Ideaal voor een stage, opzoekingswerk in de bib of om te verbroederen met andere studenten.

In de belangrijkste Belgische studentensteden zijn ze elk jaar een vertrouwd wederkerend fenomeen. Eind september, begin oktober verschijnen de studentenfietsen terug in het straatbeeld. Meer dan 14.000 fietsen worden via de verschillende projecten aan de studerende man en vrouw gebracht. Dankzij dit aanbod heeft de student een goedkoop, gezond en milieuvriendelijk alternatief om zich te verplaatsen in de studentenstad waar hij studeert. 

Vanaf dit jaar wordt de student echter nog meer in de watten gelegd. Dankzij de samenwerking tussen Blue-bike en de studentenfietsaanbieders kan hij zich aan een zeer voordelig tarief een Blue-bike abonnement aanschaffen. Voor slechts €3 krijgt hij een abonnementskaart met 2 gratis ritten thuisgestuurd. Met deze kaart kan hij in 40 steden terecht om voor een dag een fiets te ontlenen. De perfecte aanvulling bij zijn eigen studentenfiets in zijn studentenstad. Ideaal als hij eens in een andere stad moet zijn voor opzoekingswerk, een stage of een bezoek aan een medestudent. Zo heeft hij letterlijk in elke ‘studenten'stad een fiets klaarstaan. 

Sven Huysmans van Blue-bike is enthousiast over deze actie: "Wij zien studenten als een belangrijke doelgroep voor Blue-bike. Voor hun studies moeten ze geregeld in verschillende steden zijn en dat is net de grote troef van Blue-bike. Via 1 kaart kan je in 40 steden een fiets meenemen aan een studentvriendelijk tarief van €3. De eerste 2 ritten zitten trouwens al inbegrepen in ons studentenabonnement zodat niets hen in de weg staat om Blue-bike een eerste keer te proberen."

Ook over de samenwerking van de Nationale Loterij en de studentenfietsverhuurders is Huysmans zéér te spreken. "Het is altijd leuk als verschillende partijen elkaar kunnen vinden en met dit project leek het eigenlijk een vanzelfsprekendheid. Iedereen deed een duit in het zakje om tot een zéér laagdrempelig product te komen. De steun van de Nationale Loterij is hierbij een doorslaggevende factor geweest. We zijn dan ook zeer blij dat we op hen konden rekenen om deze actie vorm te geven."