Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Vilvoorde

Foto: Groep INTRO
Foto: Groep INTRO

In het voorjaar van 2008 werd het fietsverhuur- en herstelpunt aan het treinstation van Vilvoorde opgenomen in het fietspuntennetwerk. Het project bestaat al sinds 2004 en is een begeleid tewerkstellingsproject van Groep INTRO vzw.

 

Ligging & contact

Stationstraat 9
1800 Vilvoorde
02 251 94 64
fietspunt.vilvoorde@groepintro.be
www.groepintro.be


Openingstijdenhttps://www.groepintro.be/nl/maatwerk/fiets-en-mobiliteit/

Ma: 11:30 - 19:00
Di: 11:30- 19:00
Wo: 11:30- 19:00
Do: 11:30 - 19:00
Vr: 11:30 - 19:00
Za: Gesloten
Zo: Gesloten

 

Dienstverlening

 • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

  De medewerkers van het fietspunt verzorgen toezicht van 7u tot 19u op werkdagen. Ze zetten de pendelaars aan om de fietsenstallingen goed te gebruiken door verkeerd gestalde fietsen recht te zetten en laten weesfietsen en wrakken weghalen. Daarnaast onderhouden ze de stationsomgeving en zijn ze aanspreekbaar voor alle vragen i.v.m. fietsgebruik.

 

 • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

  Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

  Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

 

 • Fietsverhuur

  In het fietspunt Vilvoorde worden ook fietsen verhuurd.

 • Verkoop van tweedehandsfietsen

  In het fietspunt worden kwaliteitsvolle tweedehandsfietsen verkocht