Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Al eens aan een bedrijfsfiets gedacht?

Overtuig uw werknemer

Regen. Geen tijd. Te vermoeiend. Te gevaarlijk. Er zijn argumenten genoeg om niet met de fiets naar het werk te rijden. Maar zijn ze wel terecht, en hebt u al eens aan de voordelen gedacht? Neem toch zeker de moeite om ze eens in overweging te nemen!

Fietsen is gezond en ontspannend. Met een dagelijks fietstochtje van en naar het werk krijgt u meestal al uw noodzakelijke portie beweging. De werkstress trapt u ook in één keer van u af. Handig, toch?

De fiets is een snel en flexibel vervoersmiddel. Niks leuker dan een stilstaande autofile voorbij te flitsen! Gedaan ook met de hopeloze zoektocht naar een parkeerplaats. Met de fiets rijdt u tot vlak voor de deur. Snel en slim.

Fietsen is goedkoop. Een degelijke fiets en uitrusting kennen hun prijs, maar reken maar eens uit wat uw auto u jaarlijks kost! Bovendien belonen veel bedrijven hun fietsende werknemers met een fietsvergoeding. Elke trap brengt u zowaar geld op. Geeft dat geen vleugels?

Fietsen is milieuvriendelijk. Ook het milieu haalt opgelucht adem als u met uw tweewieler naar het werk trapt. Al fietsend verbrandt u geen schadelijke stoffen, enkel calorieën!

En vooral... Fietsen is leuk!

Overtuig uw werkgever

Ook steeds meer bedrijven ontdekken de financiële en economische voordelen van (woon-)werkverplaatsingen per fiets. Wij zetten ze graag even op een rijtje!

Fietsen maakt fitter en gezonder. Regelmatig fietsende werknemers hebben een betere lichamelijke conditie. Daardoor zijn ze minder vaak afwezig door ziekte, ligt hun productiviteit hoger en hebben ze minder kans op een werkongeval. Hun stress raken ze onderweg kwijt en nemen ze dus niet mee op de werkvloer.

Fietsende werknemers geven hun bedrijf een ethisch en duurzaam imago. Laat dat nu net sleutelwoorden zijn in de politiek van veel bedrijven!

Fietsen is kostenbesparend. De filedruk en parkeerkosten lopen tegenwoordig ongemeen hoog op. Met bedrijfsfietsen kan u fiks besparen! Fietsende werknemers zijn op korte afstanden immers sneller ter plaatse, hoeven geen half uur rond te toeren om hun tweewieler een stalplaats te geven en moeten geen parkeermeters voeden. Reken maar uit... Met het leasingbudget voor één wagen kan u makkelijk 25 tot 50 fietsen leasen. Bovendien nemen die tweewielers veel minder plaats in: op één autostaanplaats stalt u zeker een tiental fietsen! Een bedrijfswagen drinkt jaarlijks ook voor enkele honderen euro's brandstof. Dan bent u veel goedkoper af met een bedrijfsfiets, die trouwens ook fiscaal veel aantrekkelijker is!