Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Terug naar overzicht »

Fietspunt Waregem

Veloods, een onderdeel van de vzw Werkplus Maatwerk, voert al sinds 2002 allerlei activiteiten uit in het kader van de toeristische ontwikkeling van Waregem. Zo kunnen fietsgebruikers bij Veloods terecht voor het huren van een fiets, het kopen van een tweedehands tweewieler of voor activiteiten rond fietstoerisme. Veloods biedt ook een bikewash en fietsgravering aan vlakbij het treinstation van Waregem. Pechverhelping en een fietskoerierdienst staan binnenkort ook nog op het programma.

Al deze activiteiten kaderen in het sociale tewerkstellingsproject van vzw Tandem, die doelgroepmedewerkers wil begeleiden naar een job in het reguliere arbeidscircuit. Sinds juni 2011 brengt Veloods haar fietswerking onder in het fietspunt aan het station van Waregem.

 

Ligging & contact

Het fietspunt van Waregem bevindt zich in het station Waregem, ingang Noorderlaan.

Noorderlaan 71
8790 Waregem
T: 056 61 34 38
F: 056 61 34 37
E: veloods@werkplus.be
W: www.werkplus.be

 

 

Openingstijden

Het fietspunt elke werkdag toegankelijk van 7u tot 19u.


Dienstverlening

  • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen

We zorgen er dagelijks voor dat het zwerfvuil in de stallingen wordt opgeruimd. Zo houden we ook een oogje in het zeil in de fietsenstallingen. We melden ook aan de politie als er zwerffietsen zijn. Kortom, we zorgen ervoor dat je aangenaam gebruik kan maken van de fietsenstallingen.

  • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe

Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

  • Fietsverhuur

Met Blue-bike staat er voor jou een deelfiets klaar aan 39 stations. Perfect voor het laatste stukje van je rit, na je treinreis. Er is er altijd eentje beschikbaar.

  • B-Dagtrip 'Trein + Huurfiets'

Dit is een interessante formule om je treinticket te combineren met fietsverhuur. Zo kan je de leuke fietsroute rondom Waregem rijden of een aangenaam dagje shoppen. Klik hier voor meer info.