Fietsen werkt!

Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.

Welkom!

Goed studeren lukt alleen maar als je af en toe eens de benen kan strekken. De fiets is dan ook hét studententransportmiddel bij uitstek om het nuttige aan het aangename te koppelen. Je peddelt immers in een mum van tijd van je kot naar het auditorium, dan naar de bibliotheek en om af te sluiten uiteraard nog even naar je stamkroeg. Met de tweewieler baan je je snel, veilig en goedkoop een weg door het drukke stadsverkeer. Ook het milieu en je gezondheid zullen je dankbaar zijn!

Je kan je eigen fiets van thuis meebrengen naar je studentenstad, maar dat hoeft niet zozeer. Dertien studentensteden in Vlaanderen en Brussel bieden samen een netwerk aan van meer dan 12.000 goed onderhouden en volledig reglementaire huurfietsen voor studenten. Voor een prikje word jij gedurende een acadeamiejaar de trotse bezitter van zo'n exemplaar. Bovendien is er meestal een onderhoudscontract inbegrepen in de prijs. Lekke band? Voorlicht stuk? Makkelijk zat! Breng je fiets binnen bij de herstelplaats en je stalen ros is binnen de kortste keren weer in topvorm.

Om het volledige aanbod van studentenfietsen zichtbaar te maken, heeft Fiets&Werk deze website in het leven geroepen. Op deze webstek vind je alle informatie over het huren van een studentenfiets. De site wil daarbij vooral een centraal vertrekpunt zijn van waar uit ieder zijn weg vindt naar de verschillende verhuurpunten in het studentenfietsnetwerk in Vlaanderen en Brussel.

De actuele informatie per verhuurpunt krijg je door in het rechtermenu op de betreffende stad te klikken. De ligging van de punten is aangeduid op een plannetje in de rubriek Waar?. Daar vind je ook alle contactgegevens van de verschillende verhuurplaatsen.

Indien je na het bekijken van deze website nog vragen hebt over het netwerk rond studentenfietsenverhuur, dan kan je ons steeds contacteren via de gegevens bij Contact.

Laatste berichten

De bedrijfsfiets: bemind, maar nog niet erg gekend20 August 2014 - 11u38 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

Fiets&Werk, de koepel van 17 sociale fietsondernemingen in Vlaanderen en Brussel organiseerde in het voorjaar van 2014 een bevraging waar 400 bedrijven aan deelnamen. Opvallend resultaat is dat de respondenten de bedrijfsfiets wel genegen zijn, maar dat de kennis over de verschillende aspecten ervan beperkt is.

Bedrijfsfietsen zijn fietsen die een bedrijf voor haar werknemers voorziet voor verplaatsingen van thuis...

Lees meer »

Fietspunt Dendermonde officieel geopend05 November 2013 - 22u35 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

DENDERMONDE - Het fietspunt aan het station van Dendermonde, waar iedereen terechtkan voor kleine fietsherstellingen, is gisteren officieel geopend. Een opgemerkte gast was schrijver Herman Brusselmans.
Dat Brusselmans langskwam betekent niet dat de schrijver een fervent fietsliefhebber zou zijn. Wel dat hij een goede band heeft met zijn broer Joseph, die de leiding over het fietspunt aan het station van...

Lees meer »

Fietspunt in Neerpelt vanaf maart 201405 November 2013 - 22u18 | Home - Fietspunten - Studentenfietsen - Bedrijfsfietsen

 

NEERPELT - Aan het station van Neerpelt wordt een fietspunt geopend. Zo breidt de vzw Basis haar aanbod uit, naast de drie bestaande fietspunten in Hasselt, Sint-Truiden en Genk.
‘Het fietspunt geeft een extra dimensie aan het fietsverhuurkantoor dat de gemeente een vijftiental jaren geleden opende in het station van Neerpelt, en dat vele jaren lang dankzij de inzet...

Lees meer »

Vanaf nu voor elke student een fiets in elke 'studenten'-stad18 September 2012 - 14u45 | Studentenfietsen

Studenten kunnen, als ze een studentenfiets huren, voor slechts €3 een abonnement op Blue-bike nemen. Zo hebben ze in 40 steden in België de mogelijkheid om een fiets te ontlenen. Ideaal voor een stage, opzoekingswerk in de bib of om te verbroederen met andere studenten.

In de belangrijkste Belgische studentensteden zijn ze elk jaar een vertrouwd wederkerend fenomeen. Eind september,...

Lees meer »