Welkom bij Fiets&Werk, koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze leden in Vlaanderen en Brussel beheren we fietspunten aan stations. Maar we bieden ook fietsen aan voor werknemers, toeristen, studenten of scholieren, telkens op maat van de klant.
Vzw Sociale Werkplaats Mo-Clean streeft al sinds 1991 naar manieren om langdurig werklozen een zinvol arbeidsperspectief aan te bieden. Zo is Mo-Clean reeds vijftien jaar actief in de schoonmaaksector.
Na de oprichting van het fietspunt in Lokeren en Dendermonde richtte Mo-clean het fietspunt in Zele op in 2013.
Sinds mei 2018 wordt de opdracht voor het fietspunt Zele niet meer uitbesteedt door de NMBS maar door de gemeente Zele.
Het fietspunt is gelegen aan het treinstation van Zele.
Koningin Astridplein
9240 Zele
T: 03 778 81 53
E: info@mo-clean.be
W: www.mo-clean.be
Het fietspunt is geopend van maandag t.e.m. vrijdag van 6u30 tot 17u.
De wachtzaal en de toiletten zullen voor het publiek toegankelijk zijn op werkdagen van 6u30 tot 17u. Opening en sluiting voorzien door onze medewerkers.
Er is geen dienstverlening:
- op officiële feestdagen
- tijdens schoolvakanties:
Behalve wel tijdens
- het krokusverlof van 6u30 tot 12u.
- Kerst- en nieuwjaarverlof van 6u30 tot 12u.
( uitgezonderd 24, 25, 26, en 31 december, en 1 en 2 januari.)
• Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen
De medewerkers van het fietspunt verzorgen toezicht van 6u30 tot 17u op werkdagen. Ze zetten pendelaars aan om de fietsenstallingen goed te gebruiken door verkeerd gestalde fietsen recht te zetten en weesfietsen te laten weghalen. Daarnaast onderhouden ze de stationsomgeving en zijn ze aanspreekbaar voor alle vragen i.v.m. fietsgebruik.
• Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe
Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.
Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het vervangen van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.
• Fietsverhuur
Het fietspunt verhuurt fietsen aan pendelaars, toeristen en bedrijven en dat zowel op korte als op lange termijn. In de verhuurprijs is een onderhoudsservice en een vervangfiets bij panne inbegrepen.